News

Cum a reușit un afacerist din Suceava să vândă fictiv un Ferrari cu 85.000 de euro. Bărbatul a fost arestat

Este al doilea dosar în care Bogdan Pascari este cercetat. De această dată, a păcălit un francez, spunând că îi vinde un Ferrari.
27.10.2023 | 15:05
Cum a reusit un afacerist din Suceava sa vanda fictiv un Ferrari cu 85000 de euro Barbatul a fost arestat
Cum a reușit un afacerist din Suceava să vândă fictiv un Ferrari. Colaj Fanatik/ Foto Stirisuceava.net
ADVERTISEMENT

Un afacerist din Suceava a reușit să vândă fictiv un Ferarri cu 85.000 de euro, deși autoturismul nu îi mai aparținea. Este vorba despre Bogdan Vasile Pascari, cunoscut în domeniul imobiliar.

Un afacerist din Suceava a reușit să vândă fictiv un Ferarri cu 85.000 de euro

Potrivit cercetărilor, omul de afaceri a scos la vânzare un Ferrari California, acum ceva timp, ocazie cu care a și reușit să găsească un cumpărător la care a ajuns bolidul de lux. Acest proces de vânzare s-a desfășurat legal, fără nicio problemă.

ADVERTISEMENT

Însă, în perioada aprilie-iulie 2023, Bogdan Pascari a încercat să îl mai „vândă” o dată. Omul de afaceri a indus în eroare un cetățean francez care și-a exprimat intenția de a cumpăra bolidul și i-a dat inculpatului 85.000 de euro.

„S-a reţinut în actul de inculpare că, în perioada 23 aprilie 2023 – 18 iulie 2023, inculpatul a indus în eroarea pe persoana vătămată. Prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase că îi va vinde un autoturism marca Ferrari California, deşi inculpatul vânduse autoturismul unui terţ de bună credinţă.

ADVERTISEMENT

Pentru a realiza introducerea în eroare a persoanei vătămate, inculpatul a folosit o factură fiscală. În cuprinsul căreia se atesta în mod nereal că emitentul, persoană juridică, are calitatea de proprietar al autoturismului. Și transferă dreptul de proprietate către persoana vătămată. Ca urmare a manoperelor dolosive utilizate de inculpat, persoana vătămată a remis inculpatului suma de 85.000 euro”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Bogdan Pascari a fost arestat pentru 30 de zile

Pe data de 25 octombrie, oamenii legii au efectuat două percheziții domiciliare. În urma acestora, au fost ridicate patru ceasuri de lux, cu scopul instituirii de măsuri asiguratorii, potrivit procurorilor.

ADVERTISEMENT

Afaceristul a fost arestat pentru 30 de zile. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București. De altfel, nu este primul dosar în care Bogdan Pascari este cercetat.

În luna august, omul de afaceri din Suceava a fost pus sub acuzare într-un alt dosar privind înșelăciuni imobiliare. Presa locală menționează că Pascari ar fi păcălit opt persoane că le va vinde locuințe într-un bloc construit de firma acestuia SC Alpha House Construct SRL.

ADVERTISEMENT

Bogdan Pascari i-a convins pe clienții lui să achite un avans. Însă, ulterior, afaceristul nu a mai vândut apartamentele, înșelând oamenii. Păgubiții au depus plângeri la poliție, iar întreaga ”activitate” a ieșit la iveală.

 

ADVERTISEMENT