News

Video. Furtuna Eunice face ravagii în Olanda. Cum a scăpat un șofer din ghearele morții, în doar o secundă

Furtuna Eunice a scos mai mulți copaci din rădăcini, în Olanda. Un șofer a fost la un pas de a fi strivit de unul dintre ei, dar a scăpat cu viață, într-o fracțiune de secundă.
18.02.2022 | 22:56
Video Furtuna Eunice face ravagii in Olanda Cum a scapat un sofer din ghearele mortii in doar o secunda
Cum a reușit un șofer din Olanda să nu fie strivit de un copac. Sursa foto: captură video Twitter/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Momentul a fost suprins de câțiva olandezi, într-o filmare, postată pe rețelele de socializare. Video-ul a devenit acum viral și mulți au rămas uimiți cum a reușit șoferul să fugă, în doar o secundă, din calea morții.

În imagini se vede cum un copac se desprinde din rădăcini, pe o stradă din Olanda. Chiar când era pe punctul de a fi pus la pământ, un șofer trece cu mașina, dar…nu se știe cum, a reușit să evite impactul destul de rapid.

ADVERTISEMENT

Șoferul, la un pas de fi strivit de un copac

”Dacă aș fi fost în locul șoferului, mă gândeam de mai multe ori să trec pe sub copac”, a scris un utilizator Twitter la postare.

Un altul, îl acuză pe cel care filmat întreaga scenă că nu i-a făcut un semn șoferului să evite impactul.

ADVERTISEMENT

”Cel care a filmat nu a încercat să avertizeze șoferul, chiar dacă este îngrijorat, așa cum se aude pe filmare”, a mai scris un alt utilizator.

Cod roșu în Olanda din cauza furtunii Eunice

Între timp, în Olanda autorităţile au declarat vineri cod roşu în întreaga parte de Est, odată cu izbucnirea furtunii Eunice. De asemenea, mai multe zboruri au fost anulate.

ADVERTISEMENT

S-au închis şcoli, grădinițe, centre de vaccinare, iar locuitorii au fost îndemnați să se adăpostească în case. Un cod roșu, din cauza furtunii Eunice, a fost emis și în Londra.

În Marea Britanie, vântul suflă cu până la 130 de km/h, iar meteorologii au anunțat și inundații grave. Furtuna Eunice ”ar putea provoca pagube importante şi condiţii periculoase din cauza vânturilor extrem de puternice”, transmitea Met Office.

ADVERTISEMENT

”Ar putea fi una dintre cele mai puternice furtuni din ultimele trei decenii”, a precizat și BBC Weather.

Nu doar Olanda și Marea Britanie sunt lovite de furtuna Eunice. Ci și Franța, Danemarca și Irlanda. SNCF, operatorul feroviar francez, a anunțat întreruperea unor rute ale sale din nord-vestul ţării.

Futuna Eunice a dat năvală în nordului Europei, după ce în ultimele zile, s-a manifestat furtuna Dudley în Polonia şi Germania. Aceasta din urmă a provocat și victime.

ADVERTISEMENT