News

Cum a supraviețuit o româncă din Grecia, în mijlocul inundațiilor: „Ne-au dat carne congelată. Tot satul a mâncat grătar”

Inundații istorice în Grecia. Mai mulți turiști români sunt blocați în mijlocul apelor. Oamenii așteaptă ajutorul autorităților.
09.09.2023 | 18:00
Cum a supravietuit o romanca din Grecia in mijlocul inundatiilor Neau dat carne congelata Tot satul a mancat gratar
Cum a supraviețuit o româncă din Grecia, în mijlocul inundațiilor. Sursa foto: Facebook MeteoPlus
ADVERTISEMENT

Cum a supraviețuit o româncă din Grecia, în mijlocul inundațiilor. Turiștii care au rămas blocați în urma dezastrului din statul elen dezvăluie clipele de panică prin care sunt nevoiți să treacă.

Cum a supraviețuit o româncă din Grecia, în mijlocul inundațiilor

Inundațiile din Grecia au provocat dezastru în mai multe regiuni ale țării, în special în stațiuni din zona Volos. Sunt cele mai devastatoare fenomene din ultima jumătate de secol din Grecia.

ADVERTISEMENT

Șapte persoane au murit, potrivit unui bilanț prezentat de autoritățile elene. Totodată, foarte mulți oameni, printre care și turiști români sunt încă blocați în mijlocul apelor, fără alimente, apă sau medicamente.

Forțele de intervenție încearcă să le trimită cele necesare cu ajutorul dronelor. În stațiunea Lefokastron, care se află la aproximativ 30 de kilometri de Volos, 30 de români sunt încă blocați, conform Observator News.

ADVERTISEMENT

Oamenii spun că au rămas fără electricitate și că se tem că nu vor mai găsi alimente în magazinele care au mai rămas deschise. Aceștia au luat legătura cu autoritățile, dar li s-a spus că trebuie să aștepte.

„Suntem de câteva zile fără apă, aici avem curent dar nu este apă şi încercăm să găsim modalităţi de a pleca acasă”, a transmis unul dintre turiștii români izolați în Grecia, pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

„Ieri am reuşit şi am făcut un grătar. A fost cel mai bun grătar din viaţa noastră”

Alți turiști rămași blocați într-o stațiune care este la aproximativ 70 de kilometri de Volos au fost preluați, vineri, de echipajele de pompieri sosite să ia oamenii din zona respectivă.

„Ne-au luat pe mine, soţul, copilul, căţelul şi încă doi localnici. Sunt drumuri rupte. Se circulă aşa, pe margine, dar am reuşit să ajungem cu bine”, a transmis Diana Sava, una dintre persoanele salvate.

ADVERTISEMENT

În toate acele zile, femeia, dar și alți turiști au primit mâncare de la administratorii singurului supermarket deschis în zonă. Oamenii le-au dat carnea din congelator, pentru a face un grătar.

„Ieri am reuşit şi am făcut un grătar. A fost cel mai bun grătar din viaţa noastră. Pentru că ne-au dat carnea care fusese congelată şi care oricum se strica şi tot satul a mâncat ieri grătar”, a adăugat femeia.

ADVERTISEMENT