Sport

Cum a trăit Giovanni Costantino în FC U Craiova – Sepsi: „Dumnezeu a înțeles că merităm victoria”

Giovanni Costantino a trăit la cote maxime în partida dintre FC U Craiova - Sepsi, scor 2-1, însă nu a încetat în niciun moment să spere la victorie.
28.11.2023 | 07:12
Cum a trait Giovanni Costantino in FC U Craiova  Sepsi Dumnezeu a inteles ca meritam victoria
Cum a trăit Giovanni Costantino în FC U Craiova - Sepsi: „Dumnezeu a înțeles că merităm victoria”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 s-a impus la limită în fața celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, iar golul victoriei a venit în ultimele minute ale partidei. Giovanni Costantino mărturisește că a trăit cu sufletul de gură de pe banca tehnică a „alb-albaștrilor”, însă mereu a crezut în cele trei puncte.

Giovanni Costantino, după FC U Craiova – Sepsi 2-1: „Am suferit mult, dar merităm cele trei puncte”

Leo Lacroix a înscris golul de trei puncte pentru FC U Craiova 1948 cu Sepsi OSK și i-a adus prima victorie lui Giovanni Costantino. Tehnicianul italian s-a arătat mulțumit de cum s-au descurcat elevii săi în fața „coșmarului” din sezonul trecut din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Giovanni Costantino le-a transmis un mesaj jucătorilor din Bănie la sfârșitul partidei cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Acesta își dorește să vadă în continuare forța grupului format la FC U Craiova 1948, iar așa este de părere că pot pune probleme tuturor echipelor din SuperLiga.

„A fost un meci dificil așa cum m-am așteptat de la început, știam că sunt o echipă periculoasă pe contraatac. Am suferit mult, dar merităm cele trei puncte. În special în repriza a doua am dominat meciul și le mulțumesc jucătorilor mei pentru că au jucat până la sfârșit.

ADVERTISEMENT

Prima victorie din ligă, dar nu este victoria de astăzi, ci victoria a ultimelor două performanțe pentru că am jucat bine cu CS U și în București, nu meritam să pierdem. Este o ligă echilibrată, iar fiecare meci este foarte dificil. Trebuie să ne calmăm, este o victorie, dar trebuie să ne gândim de la meci la meci.

Trebuie să fim calmi pentru că meciul de astăzi a arătat că nimic nu este ușor, trebuie să lupți. Jucăm cu FCSB, dar cred în calificare. Trebuie să muncim, să avem mentalitatea unui grup, lucrăm împreună, câștigăm împreună și pierdem împreună, iar cu această mentalitate nu avem limite”, a spus Giovanni Costantino.

ADVERTISEMENT

Cum s-a trăit FC U Craiova – Sepsi: „Eram trist! Dumnezeu a înțeles că merităm victoria”

Giovanni Costantino a avut multe emoții în timpul partidei cu Sepsi OSK, însă toate probleme antrenorului au dispărut odată cu marcarea golului de 2-1. Italianul are încredere totală în elevii săi și mărturisește că toți muncesc din greu la ședințele de pregătire.

„Înainte să înscriem eram trist pentru că jucătorii meritau să câștige și îmi pasă mult de jucători. Nu este vorba doar de cele trei puncte, este vorba despre vorba din fiecare zi pentru că îi văd că muncesc din greu. Și staff-ul merită felicitat pentru munca lui, dar și conducerea după câteva luni fără victorie.

ADVERTISEMENT

Și suporterii noștri ne-au susținut 95 de minute, 95 de minute am auzit doar glasul suporterilor și ne-a împins să sperăm. Când am înscris cred că Dumnezeu a înțeles că merităm victoria.

Mereu dorm bine pentru că antrenez de ani de zile, dorm bine când cred în echipă. De ce nu aș dormi bine, chiar cred în echipă. Am dormit bine în aceste două săptămâni. Fotbalul este emoțional, putem să vorbim despre tactică și tehnică, dar asta este fotbalul pentru mine. Dacă nu ai focul în tine nu poți fi antrenor, suporter sau orice”, a încheiat italianul.

ADVERTISEMENT