Sport

Cum a uitat Ion Țiriac două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen: „Le-am vândut a doua zi cu doi lei cincizeci, doar ca să scap de ele”

Miliardarul Ion Țiriac a povestit cum a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen. Fostul tenismen a cheltuit 900.000 de dolari.
20.10.2022 | 11:50
Cum a uitat Ion Tiriac doua masini Ferrari intrun garaj din Munchen Leam vandut a doua zi cu doi lei cincizeci doar ca sa scap de ele
Poveste incredibilă! Cum a uitat Ion Țiriac două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen: „Le-am vândut a doua zi cu doi lei cincizeci, doar ca să scap de ele”
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac a povestit cum a început pasiunea pentru mașinile de lux. Fostul tenismen a mărturisit cum a cheltuit 900.000 de dolari pentru două mașini Ferrari F40, ca mai apoi să le vândă cu doar doi lei cincizeci.

Ion Țiriac a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen

Miliardarul Ion Țiriac a început să cocheteze cu mașinile de lux în 1987, când a cumpărat de la italieni cu 200,000 de dolari F40. După câteva luni, fostul tenismen, care investește și în sportul românesc, a decis să-și cumpere un nou Ferrari, dar care l-a costat 900,000 de dolari.

ADVERTISEMENT

„Nu știu dacă îmi face onoare sau sunt cam tâmpit. La un moment dat, când a apărut F40-ul la Ferrari, mie mi-a dat imediat, pentru că mă cunoșteau.

Îi cunosc pe toți, mi-au dat un Ferrari, bineînțeles că a trebuit să-l plătesc, care costa 200,000 de dolari, dar se vindea imediat cu un milion. Sau nu-l luai, și luai doar contractul, iar un alt cumpărător îți oferea imediat 800,000”, a mărturisit Ion Țiriac, în „Interviul de 10”, difuzat la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac: „A doua zi le-am vândut cu doi lei cincizeci”

Ion Țiriac a continuat să povestească incidentul și a explicat motivul pentru care a uitat cele două mașini Ferrari în garajul din Munchen. „Și mi-a spus să dau hârtiile. Eu nu numai că n-am dat hârtiile, dar, după câteva luni, am mai cumpărat încă una.

Nu cu $200,000, dar cu vreo $700,000 și le-am pus undeva la Munchen, într-un garaj, pentru că eram ocupat cu jucătorii, pe vremea aceea era Guillermo Vilas, după care au venit ceilalți. După vreo zece ani, și acum îmi aduc aminte, era un mare garaj, se numea Becker. Îmi spune: ‘domnule Țiriac, ce fac cu cele două Ferrari care sunt la mine?’

ADVERTISEMENT

Am zis ‘aoleu!’. Îți dai seama cât aveam eu în cap – mașini, plăcere, timp liber -, că de condus nu le conduceai, în niciun caz. Fac povestea scurtă, a doua zi le-am vândut cu 2 lei cincizeci, doar ca să scap de ele, pentru că după zece ani au intrat în fabrică înapoi”, a încheiat Ion Țiriac.

Ion Țiriac a dezvăluit că s-ar muta în China

Ion Țiriac a vorbit în mai multe rânduri despre o posibilă plecare din România. Fostul președinte al Federației Române de Tenis a dezvăluit că se simte foarte relaxat în Namibia, locul în care uită de toate proiectele din țară.

ADVERTISEMENT

Totuși, miliardarul a mărturisit că nu ar ezita să se mute în China. „În zilele noastre, oamenii nu acordă suficientă importanță Chinei. Din fericire, sau din păcate, pentru toate scopurile, China este ca un continent, nu o țară. Sunt atât de mulți încât doar consumul îi poate face prima țară din lume.

Așa că ținând cont de acestea, dacă aș avea 30 de ani acum, m-aș muta în China”, declara Ion Țiriac în urmă cu ceva vreme, potrivit digisport.ro.

ADVERTISEMENT