News

Cum ajungi să fii jefuit în Grecia în doar câteva minute. O familie de români a rămas fără bani fix înainte să se cazeze la hotel

Cum ajungi, ca turist, să fii jefuit în Grecia în decurs de câteva minute. Prin acest lucru a trecut, recent, o familie de români, chiar înainte să se cazeze.
30.06.2023 | 06:59
Cum ajungi sa fii jefuit in Grecia in doar cateva minute O familie de romani a ramas fara bani fix inainte sa se cazeze la hotel
În doar câteva minute, poți fi jefuit în Grecia. Asta s-a întâmplat cu o familie de români, înainte să se cazeze la hotel. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Chiar și în Grecia, o destinație preferată de zeci de mii de români, se poate să fii jefuit în această perioadă estivală. În doar câteva minute, o familie de români s-a trezit că nu mai are banii cu care a venit în concediu.

În doar câteva minute, poți fi jefuit în Grecia. Asta s-a întâmplat cu o familie de români, înainte să se cazeze la hotel

Conform datelor oficiale, Bulgaria şi Grecia sunt destinaţiile care au înregistrat cele mai mari vânzări pentru sejururile de vară în 2023. Ele sunt urmate de Turcia şi România. De notat că preţurile au înregistrat o creştere de circa 10-20% faţă de anul 2022.

ADVERTISEMENT

Se pare că în paralel a crescut și riscul de a cădea pradă hoților în acest sezon. Recent, mai mulți conaționali au avut parte de o vacanță de coșmar în Grecia. Mașina acestora, aflată în parcarea unui hotelul din Halkidiki, a fost spartă de hoți.

Nu s-a întâmplat peste noapte, ci chiar în timp ce ei se aflau la recepție. Hoții au avut nevoie de doar câteva minute pentru a-i lăsa pe români fără mai multe bunuri. Au sustras din vehicul două laptopuri și o valiză plină cu lucrurile turiștilor.

ADVERTISEMENT

Așadar, o vacanță care trebuia să fie una de neuitat a devenit un coșmar. În loc să se afle pe plajă sau în alte locații de vis, conaționalii noștri și-au petrecut o perioadă importantă dând declarații la poliție.

O altă familie de români, lăsată fără bani în Thassos. Hoții au spart seiful din camera de hotel

Cu o situație similară s-a confruntat și o familie din România ajunsă în Thassos. În acest caz, românii s-au bucurat de o singură noapte liniștită la un hotel de cinci stele din stațiune.

ADVERTISEMENT

La doar o zi distanță au realizat că din portofelul pe care l-a lăsat în seiful din cameră lipsește suma de 1.000 de euro. ”Am contactat managerul, și dânsul ne spunea că este imposibil. Afirma că își cunoaște angajații și nu se poate întâmpla așa ceva în hotelul lui.

Apoi am contactat poliția, a venit poliția, a verificat dacă, cumva, seiful a fost forțat și ne-au chemat în următoarea zi la secție. A venit și… cred că era șeful poliției. A zis că se poate vedea după intrările care au fost în cameră, să se scoată un raport“, a povestit turista din România celor de la Digi24.

ADVERTISEMENT

În această perioadă de vacanțe, una activă și pentru hoți, polițiștii au mai multe recomandări pentru turiști. ”Să nu aibă asupra lor sume mari de bani cash. De preferat ca acestea să se afle pe carduri, pentru a efectua plățile în siguranță. De asemenea, turiștii să nu își ia asupra lor, în vacanțe, obiecte de valoare”,  afirmat Elena Ghebaură, reprezentant Poliția Română, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: