Fotbal intern

Cum ar fi arătat clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1 cu VAR! CFR Cluj ar fi rămas lider

01.10.2019 | 16:39
Cum ar fi aratat clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1 cu VAR CFR Cluj ar fi ramas lider
CFR Cluj ar fi ocupat primul loc și fără greșelile de arbitraj. Sursă Foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Din sezonul 2020 – 2021, Casa Pariurilor Liga 1 se va alătura marilor competiții europene și va beneficia de tehnologia VAR. Chiar dacă din această stagiune au trecut doar 11 etape, greșelile de arbitraj și-au făcut apariția în mai multe partide ale echipelor cu pretenții de play-off, erori ce s-au reflectat și în actualul clasament al competiției interne.

Controversele din arbitraj în primele 11 etape

Campioana CFR Cluj a început seria deciziilor controversate de arbitraj, chiar în runda inaugurală. Formația lui Dan Petrescu a solicitat un penalty în minutul 85 al meciului cu Poli Iași, încheiat 1-1, după un presupus fault asupra lui Mario Rondon. Aceeași echipă a fost acuzată și în meciul din runda a treia, cu Dinamo, că a primit o lovitură de la 11 metri acordată incorect, iar Florin Prunea r eclama după meciul din Gruia că echipa sa trebuie să beneficieze de un penalty.

ADVERTISEMENT

U Craiova, chiar dacă a pierdut meciul din runda a a patra cu Hermannstadt, scor 1-2, arbitrul a anulat un gol valabil sibienilor la scorul de 1-0 pentru olteni.  Formația din Bănie a beneficiat, din nou, de o decizie controversată în favoarea ei, la meciul cu Sepsi, când Renato Kelic a avut o intrare suspectă de penalty asupra lui Safranko. FCSB intră în seria momentelor controversate abia în runda a șasea, când roș-albaștrii au cerut o lovitură de pedeapsă pentru o intrare asupra lui Harlem Gnohere. Universitatea Craiova a beneficiat de încă o decizie la limită în etapa a opta, când golul decisiv din victoria 2-1 cu Sepsi, marcat de Mihai Roman, deși covăsnenii au acuzat un fault în atac.

Arbitri au comis mai multe greșeli în primele 11 runde. Sursă Foto: Sportpictures
Arbitri au comis mai multe greșeli în primele 11 runde. Sursă Foto: Sportpictures

Etapa 1:

  • CFR Cluj – Poli Iași (1-1) – Posibil penalty neacordat la o intrare asupra lui Mario Rondon

Etapa 3:

  • CFR Cluj – Dinamo (1-0) – Penalty-ul prin care CFR a obținut victoria a fost acuzat de oficialii dinamoviști. Formația din Șoseaua Ștefan cel Mare a solicitat o lovitură de la 11 metri
ADVERTISEMENT

Etapa 4:

  • Hermannstadt – Craiova (2-1) – Arbitrul a anulat un gol valabil gazdelor la 0-1

Etapa 5:

  • U Craiova – Sepsi (0-1) – Posibil penalty la o intrare mai dură a lui Renato Kelic

Etapa 6: 

  • FCSB – Poli Iași (1-2) – Gazdele puteau beneficia de un penalty la o intrare asupra lui Harlem Gnohere

Etapa 8:

  • FC Voluntari – U Craiova (1-2) – Golul decisiv a fost marcat după un posibil fault în atac făcut de Mihai Roman
ADVERTISEMENT

Etapa 9:

  • Dinamo – FC Botoșani (1-1) – George Rădulescu a refuzat trei penalty-uri solicitate de oaspeți + posibilă eliminare pentru Mihai Neicuțescu în minutul 1
  • U Craiova – FCSB (0-1) – Istvan Kovacs a refuzat un penalty gazdelor după o intrare dură a lui Iulian Cristea asupra lui Andrei Ivan

Etapa 10:

  • Gaz Metan – U Craiova (2-3) – Golul lui Louis Nițu a fost marcat după o poziție suspectă de offside, iar centralul Marius Bârsan putea acorda un penalty gazdelor
  • Astra – Dinamo (3-2) – Oaspeții au acuzat un fault atac la golul doi al Astrei, marcat de Budescu
  • FCSB – CFR Cluj (0-0) – Bucureștenii au cerut un penalty după o intrare dură a lui Arlauskis asupra lui Bogdan Planic
ADVERTISEMENT

Etapa a noua a propus meciul cu cele mai multe decizii controversate. Dinamo și Botoșani s-au întâlnit pe Arena Națională, iar chiar în minutul, arbitrul central George Rădulescu putea să-l elimine pe Mihai Neicuțescu, după o lovitură de cot aplicată unui adversar.  Fazele controversate au continuat, iar în finalulul meciului botoșănenii puteau beneficia de trei lovituri de la 11 metri. Aceeași rundă a programat și meciul U Craiova – FCSB, iar la scorul de 0-0 au existat circumstanțe de penalty la un duel dintre Andrei Ivan și Iulian Cristea.

Runda următoare, Universitatea Craiova a revenit pe lista echipelor ce au beneficiat de pe urma fazelor controversate. La partida cu Gaz Metan, Louis Nițu a deschis scorul în minutul 6, dintr-o poziție suspectă de offside, iar în a doua parte a jocului arbitrul Marcel Bârsan putea acorda o lovitură de pedeapsă pentru formația lui Edi Iordănescu. Tot în etapa a zecea, Dinamo a fost învinsă de Astra, scor 2-3, iar oficialii formației din Șoseaua Ștefan cel Mare au acuzat fault atac la golul doi, reușit de Constantin Budescu. O fază controversată a avut loc și la întâlnirea dintre pretendentele la titlu din ultimele două stagiuni, CFR și FCSB. Bucureștenii au cerut un penalty după o intrare dură a lui Arlauskis asupra lui Bogdan Planic.

Clasamentul în cinci fără erori de arbitraj

Chiar dacă FCSB și Dinamo nu se află, cel puțin deocamdată, pe unul dintre locurile de play-off, cele două rivale și-au anunțat intrarea în primele șase ca principal obiectiv în acest sezon. Clasamentul fără greșeli de arbitraj:

[table id=43 /]

Totuși, chiar dacă unii patroni din Casa Pariurilor Liga 1, precum Gigi Becali și Valeriu Iftime, au solicitat în repetate rânduri introducerea video arbitrajului, realitatea din primele 11 etape arată că ierarhia nu s-ar fi schimbat, dacă erorile ar fi fost reduse. Clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1:

[table id=42 /]

ADVERTISEMENT