Sporturi

Construcţiile avansează la acoperișul arenei Philippe-Chatrier! Lucrările vor fi gata pâna la startul Roland Garros 2020

11.09.2019 | 13:47
Acoperișul arenei Phillipe-Chatrier va fi montat pâna la startul ediției viitoare de Roland Garros. Sursă Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Organizatorii turneului de Mare Șlem de la Paris au început deja pregătirile pentru ediția din vara anului viitor. Legendara arenă Philippe-Chatrier va fi prima din cadrul complexului ce va beneficia de un acoperiș retractabil. Lucrurile deja au demarat, iar organizatorii speră ca pâna la sfârșitul lunii mai, când va începe Roland Garros 2020, totul să fie pregătit.

Arena Philippe-Chatrier va avea acoperiș retractabil

Legendara arenă din cadrul complexului de la Roland Garros, Philippe-Chatrier, va avea un acoperiș retractabil până la startul ediției din 2020 a turneului de la Mare Șlem de la Paris. Impresionanta construcție va fi realizată din 11 “aripi”, fiecare cântărind peste 320 de tone.

ADVERTISEMENT

Prima componentă a noului acoperiș a fost deja montată pe 16 august, iar a doua a fost ridicată miercuri. Măsura vine pentru a împiedica suspendarea meciurilor din cauza ploilor, frecvente în perioada în care se desfășoară competiția.

Lucrările acoperișului arenei Phillipe-Chatrier sunt în plină desfășurare. Sursă Foto: Facebook
Lucrările acoperișului arenei Phillipe-Chatrier sunt în plină desfășurare. Sursă Foto: Facebook

Organizatorii Roland Garros, criticați de Ion Țiriac

Unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istoria României, Ion Țiriac, s-a arătat deranjat de lentoarea cu care organizatorii de la Roland Garros au luat decizia de a monta un acoperiș pe arena centrală de la Roland Garros. Turneul de la Paris este singurul dintre cele patru de Grand Slam care nu beneficia de un teren acoperit.

ADVERTISEMENT

Turneul trebuia mutat la Versaille, unde ar fi beneficiat de un acoperiș. Această problemă a acoperișului este ridicolă. Aveți 200 de țări care televizează turneul și Roland Garros este singurul loc unde nu se joacă daca plouă? Ce este acest sport? Ce imagine dați voi Parisului? Nu ințeleg de ce au așteptat atât!”, a spus Tiriac, conform Tennis World USA.

Ashleigh Barty a câștigat proba feminină a Grand Slam-ului de la Paris în 2019, în timp ce Rafa Nadal s-a impus în competiția masculină a ultimei ediții de Roland Garros în care nicio arenă nu a beneficiat de acoperiș.

ADVERTISEMENT
Tags: