Sport

Cum arată avionul privat trimis de Tottenham pentru a-l aduce pe Drăgușin la Londra. „Cel mai urmărit zbor”

Tottenham a trimis un avion privat la Genova pentru a-l aduce pe Radu Drăgușin la Londra. Fundașul naționalei României urmează să semneze contractul cu gruparea londoneză.
10.01.2024 | 14:34
Tottenham a trimis un avion privat pentru a-l aduce pe Radu Drăgușin la Londra. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT
10-01-2024
12:40

Zborul lui Radu Drăgușin la Londra, cel mai urmărit pe Flightradar24

Radu Drăgușin călătorește miercuri la Londra pentru a semna contractul cu Tottenham. Londonezii au trimis un avion privat pe aeroportul „Cristoforo Colombo” pentru a-l prelua atât pe Radu Drăgușin, cât și pe impresarul Florin Manea.

Cursa programată inițial la ora 12:00 (ora României) a fost amânată de două ori. În cele din urmă, cei doi au decolat spre Londra la ora 12:50 și vor ajunge pe aeroportul Stansted din Londra în jurul orei 14:50.

„Avionul privat cu care zboară Radu Drăgușin de la Genova (Italia) spre Londra (Marea Britanie), după ce fotbalistul român a acceptat oferta clubului englez Tottenham în defavoarea Bayern Munchen, este cel mai urmărit zbor de pe Flightradar24”, potrivit BoardingPass.

 

Flightradar 24 este un site web care permite monitorizarea în timp real a poziției avioanelor aflate în zbor. Site-ul a fost fondat în 2007 de către o companie suedeză.

Radu Drăgușin va călători miercuri la Londra pentru a semna contractul cu Tottenham. După o întreagă „telenovelă”, fundașul de 21 de ani a ales să joace în Premier League, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK. Londonezii au trimis un avion privat la Genova.

Tottenham a trimis avion privat pentru a-l aduce pe Radu Drăgușin la Londra

Tottenham și Bayern au disputat lupta finală pentru transferul lui Radu Drăgușin. Formația din Premier League a mărit oferta peste noapte, iar Genoa nu s-a mai putut opune. „Grifonul” va primi 31 de milioane de euro, cu tot cu bonusuri, dar și împrumutul, cu opțiunea unui transfer definitiv, al fundașului Djed Spence.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin călătorește astăzi la Londra pentru a semna contractul și pentru a face vizita medicală. Astfel, jucătorul de 21 de ani urmează să fie prezentat oficial de Tottenham. Spurs a trimis un avion privat pentru a-l aduce pe Radu Drăgușin.

Avionul urmează să decoleze la ora 12:00, ora României (ora 11:00 locală) din Aeroportul din Genova „Cristoforo Colombo”. Aterizarea pe aeroportul Stansted din Londra este estimată la ora 14:23, ora României.

ADVERTISEMENT

Din ultimele informații, avionul are întârziere și e pregătit să decoleze la ora 12:45, ora României. Astfel, Radu Drăgușin ar urma să ajungă la Londra după un zbor care ar dura aproximativ o oră și 35 de minute.

Cum arată avionul privat trimis de Tottenham pentru a-l aduce pe Drăgușin la Londra

Avionul aparține unei companii din Polonia, Bartolini Air. Avionul este modelul Cessna 525 CitationJet. Producția unor astfel de modele a luat sfârșit în 1999. În prezent, sunt construite un total de 359 de astfel de avioane.

ADVERTISEMENT

Prețul pentru o astfel de aeronavă variază de la 1 milion de dolari pentru un model din 1993 la 1,4 milioane de dolari pentru un model din 2000. Rolul acestor avioane este unul de business, având o capacitate între 3 și 9 pasageri.

„Tottenham a trimis un avion privat. În jurul orei 11 (n.r. ora 12, ora României) vom decola către Londra. Trebuie să mai completăm câteva documente”, a declarat Florin Manea, la Gsp Live.

ADVERTISEMENT
Cum arată avionul privat care îl duce pe Radu Drăgușin la Londra.
Cum arată avionul privat care îl duce pe Radu Drăgușin la Londra.
Cum arată avionul privat care îl duce pe Radu Drăgușin la Londra.
Cum arată avionul privat care îl duce pe Radu Drăgușin la Londra.

Radu Drăgușin va deveni al patrulea fotbalist român care evoluează la Tottenham după Gică Popescu, Ilie Dumitrescu și Vlad Chiricheș. Totodată, fundașul român este al 16-lea fotbalist care evoluează în Premier League.

ADVERTISEMENT