Life

Cum arăta în tinerețe Nina Iliescu, soția fostului președinte al României. Imagini mai puțin cunoscute

07.10.2020 | 15:19
Cum arata in tinerete Nina Iliescu sotia fostului presedinte al Romaniei Imagini mai putin cunoscute
ADVERTISEMENT

Toată lumea îl știe pe fostul președinte al României, Ion Iliescu. Însă puțini știu cum arăta partenera sa de viață, Nina Iliescu, în tinerețe.

Fosta Prima Doamnă nu a avut prea multe apariții publice și a decis să rămână discretă, așa cum relatează ciao.ro. De altfel, singurele apariții oficiale au fost ieșirile la vot.

ADVERTISEMENT

Nina Iliescu a preferat să-l lase pe soțul ei să vorbească, iar ea a stat cât mai departe de viața politică, chiar și la evenimentele importante.

Cum arăta în tinerețe Nina Iliescu, soția fostului președinte al României

Născută pe 4 martie 1930, Elena “Nina” Iliescu l-a cunoscut pe Ion Iliescu pe vremea când amândoi aveau doar 18 ani. La 21 de ani, au decis să-și unească destinele, chiar dacă mama Ninei a avut de obiectat, pe motiv că fiica ei este prea tânără.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei doi s-au căsătorit în 1951, după ce au devenit extrem de apropiați în timpul studiilor la Moscova.  Nunta lor a fost una simplă, modestă, alături de familie.

“Am avut anii aceia de studenție împreună, la Moscova, asta ne-a consolidat relația afectivă. După terminarea celui de-al doilea an de studenție, pe 21 iulie 1951 ne-am căsătorit, fiind studenți. A fost o nuntă foarte modestă.

ADVERTISEMENT

Pe vremea aceea nu aveam bani și nu ne puteam permite ce se întâmplă acum cu nunțile acestea. Am mers împreună cu familia, două mame și două mătuși și ne-am căsătorit.”, a declarat fostul președinte în urmă cu câțiva ani.

Iată cum arătau soții Iliescu pe vremea când erau tineri. Vezi aici mai multe fotografii cu cei doi.

ADVERTISEMENT
Ion și Nina Iliescu
Ion și Nina Iliescu în tinerețe. Sursa foto: ciao.ro

Nina Iliescu nu s-a amestecat niciodată în viața politică a soțului ei și a preferat să rămână retrasă. Mersul la vot era singura ei apariție publică.

A refuzat să dea interviuri și să se amestece în chestiunile de politică sau alte formalități. Nu a asistat nici la vizita fostului președinte al Statelor Unite, George W. Bush, în ciuda presiunilor.

“E o femeie foarte puternică. de la început mi-a spus: eu rămân alături de ține în orice împrejurări, dar să n-ai pretenția că eu să fiu prezentă la probleme de protocol”, a adăugat Ion Iliescu.

Nina Iliescu a fost inginer și cercetător științific în domeniul coroziunii metalelor.

Cei doi soți sunt împreună de peste șapte decenii, iar căsnicia lor va împlini 70 de ani în 2021. Povestea acestora este remarcabilă, însă au un singur regret, și anume faptul că nu au copii.

Nina Iliescu a pierdut trei sarcini toxice și, din păcate, nu a mai putut niciodată să rămână însărcinată.

Ion Iliescu a fost întrebat în 2011 dacă și-a dorit copii, însă a declarat într-un interviu pentru libertatea.ro că acest lucru nu a fost posibil: “Ba chiar ne-am dorit, dar nu a fost să fie…Soția mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea…nu s-a mai putut.”

Soții Iliescu nu au niciun moștenitor direct, doar nepoți și câțiva tineri pe care ei i-au desemnat.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: