Life

Cum arată Robert Downey Jr la 57 de ani. Actorul care îl joacă pe Iron Man e vizibil schimbat

Robert Downey Jr este celebru mai ales pentru interpretarea inconfundabilă a personajului Iron Man, din seria Avengers. Cum arată actorul la vârsta de 57 de ani?
04.04.2022 | 07:00
Cum arata Robert Downey Jr la 57 de ani Actorul care il joaca pe Iron Man e vizibil schimbat
Robert Downey Jr. împlinește 57 de ani pe 4 aprilie. Foto: Hepta / colaj Fanatik /
ADVERTISEMENT

Robert Downey Jr. este un actor american, considerat unul dintre cei mai talentați și versatili de la Hollywood. Rolul care l-a consacrat și pentru care a rămas în memoria colectivă este cel din producția Iron Man, unde l-a adus la viață pe Tony Stark.

Robert Downey Jr îşi serbează ziua de naştere pe 4 aprilie

Pe 4 aprilie, Robert Downey Jr. împlinește 57 de ani. Când vine vorba de viața sa, aceasta ar putea fi ușurință comparată cu un film. Cu toate că este cel mai bine plătit actor de la Hollywood, biografia lui este marcată de multiple suișuri și coborâșuri.

ADVERTISEMENT

Pentru rolul lui Iron Man, Robert Downey Jr. a fost plătit în aur și a câștigat aproximativ 75 de milioane de dolari, scrie Forbes. Nu este de mirare faptul că a avut o carieră de succes, având în vedere că s-a născut într-o familie renumită.

Tatăl său a fost celebrul actor și regizor Robert Downey, care a decedat în iulie anul trecut. Pe de altă parte, mama lui este Elsie Ann, de asemenea actriță și scenaristă.

ADVERTISEMENT

Pentru că părintele său prefera să își distribuie familia în filmele pe care le producea, „Iron Man” și-a început cariera la vârsta de 5 ani. El a apărut pe micile ecrane în rolul unui cățeluș, în comedia The Corral.

Chiar dacă i-a deschis drumul în lumea cinematografiei, tatăl său a fost motivul pentru care Robert Downey Jr. a ajuns mai târziu dependent de droguri, conform cultureoeuvre.com.

ADVERTISEMENT

În 1996, acesta a fost arestat pentru că a fost prins cu heroină asupra lui. Într-un interviu din 2003, publicat de New York Times, se precizează faptul că nu a fost un caz singular.

Cum arată acum actorul Robert Downey Jr

Soția lui Robert Downey Jr. este cea care l-a determinat să renunțe la consumul de substanțe interzise, după ce i-a oferit un ultimatum.  

ADVERTISEMENT

Gândul că ar putea să o piardă pe Susan l-a convins pe marele actor ca, în jurul datei de 4 aprilie 2003, să se oprească în parcarea unui cunoscut magazin de tip fast food și să arunce toate drogurile pe care le avea asupra sa.

În prezent, actorul  se implică în campanii de protecție a mediului. Anul trecut a anunțat lansarea a două fonduri de investiții pentru a sprijini companiile care dezvoltă modele de afaceri și tehnologii ce ajută la abordarea unora dintre cele mai dificile provocări generate de schimbările climatice.

Starul internațional este destul de activ în mediul online, acolo unde, din când în când, publică imagini și videoclipuri.

Ce roluri a interpretat după “moartea” personajului Iron Man

Robert Downey Jr. a jucat rolul lui Iron Man timp de aproape zece ani. El a început în 2008, însă, în cele din urmă, personajul și-a dat viața pentru a aduce înapoi jumătate din umanitate și a-l învinge pe Thanos, în Endgame.

După „moartea” lui Iron Man, Downey Jr. a interpretat rolul doctorului Dollitle, în filmul cu același nume lansat în anul 2020. Pelicula spune povestea unui savant care poate vorbi cu animalele. Acesta pornește într-o aventură spectaculoasă cu scopul de a găsi o insulă legendară.

De asemenea, alături de Matt Damon, actorul va apărea în filmul Oppenheimer. Drama este bazată pe American Prometheus, biografia scrisă de Kai Bird și Martin J. Sherwin.

Filmul are premiera programată pe 21 iulie 2023, în Statele Unite ale Americii. Acesta spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

ADVERTISEMENT