Life

Cum arată singurul oraș din lume în care străzile sunt construite pe casele oamenilor. Turiștii sunt fascinați și plătesc bani grei ca să vadă minunea

Singurul oraș din lume unde străzile sunt construite pe casele oamenilor. Mulți turiști vin aici pentru a vedea ceea ce consideră o minune.
16.12.2022 | 19:49
Cum arata singurul oras din lume in care strazile sunt construite pe casele oamenilor Turistii sunt fascinati si platesc bani grei ca sa vada minunea
Unde se află acest oraș? Sursa foto: Apochi, Iran Press, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În lume există multe locuri frumoase, misterioase și care uimesc turiștii. Unul dintre ele este un oraș în care străzile sunt construite pe casele oamenilor.

Orașul din lume unde străzile sunt acoperișul caselor oamenilor. Turiștii sunt fascinați

Muți vizitatori sunt de-a dreptul fascinați când pun piciorul în orașul pe care îl consideră o minune. Totodată, se întreabă cum a fost posibil ca oamenii să-și facă locuințe sub drumurile care sunt, de fapt, acoperișuri, potrivit omofon.com

ADVERTISEMENT

Masouleh este destinația unde străzile ”ascund” câte o casă. Orașul se află în provinicia Gilan , din Iran și este unic pe Glob prin așezarea sa. Aici stau puțini cetățeni, în jur de 400, iar fiecare se cunoaște foarte bine.

Chiar dacă este permisă circulația pe drumurile acoperiș, nu este voie să se circule cu motoare. O mașină ar putea distruge casa unui om din Masouleh.

ADVERTISEMENT

Totodată, Masouleh se află la 1050 metri deasupra nivelului mării, în lanțul muntos Alborz și în apropiere de coasta de sud a Mării Caspice. Oamenii stau, așadar, la altitudine.

Locuințele sunt construite din chirpici și cele mai multe sunt formate dintr-un etaj sau două. În interiorul lor se pot găsi: o cameră de zi, una pentru oaspeți, hol, baie, balcon și chiar o cameră de iarnă.

ADVERTISEMENT

De ce au locuitorii din Masouleh case sub străzi

De asemenea, nu lipsesc debaraua, grajdul pentru animale sau un hambar. Casele s-au ridicat pe crestele muntelui Alborz, din cauză că în jurul acestuia nu sunt condiții bune de supraviețuit.

Spre surprinderea multora, localnicii din Masouleh sunt feriți de inundații atunci când plouă, tocmai datorită faptului că se află la altitudine.

ADVERTISEMENT

Masouleh poate fi vizitat și iarna

Inclusiv iarna se poate vizita orașul unic la nivel mondial, iar aici turiștii pot vedea nu doar locuințele iranienilor, ci și obiective precum: Muzeul de antropologie Masouleh, înființat în 2002, un parc forestier, cascadele Kourbar, Larcheshme sau Kooshm.

Pe lângă cele menționate, în Masouleh sunt și copaci impresionanți, precum: arinul, carpenul sau alunul.

ADVERTISEMENT