News

Cum arată vila din Viena a fiului lui Sorin Oprescu. Mircea Oprescu și soția sa locuiesc într-un cartier select

Mircea, fiul lui Sorin Oprescu, locuiește de mai mulți ani la Viena, alături de Ilinca, partenera sa de viață. În presă s-a speculat că Sorin Oprescu ar fi în Austria.
16.05.2022 | 12:50
Cum arata vila din Viena a fiului lui Sorin Oprescu Mircea Oprescu si sotia sa locuiesc intrun cartier select
Fiul lui Sorin Oprescu deține un imobil la Viena / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Sorin Oprescu, fostul primar al Bucureștiului și manager al Spitalului Universitar, a fost condamnat, pe 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, verdictul Curții de Apel București fiind unul definitiv. Oprescu a fost dat în urmărire generală, pentru că nu a fost găsit la domiciliu, iar în presă s-a dezvăluit că medicul ar fi plecat în Austria la fiul său, Mircea.

Instanța a decis confiscarea bunurilor lui Sorin Oprescu

Sorin Oprescu a fost acuzat de procurori pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat în varianta agravată. Aceștia au arătat că, în septembrie 2015, Oprescu a primit 25.000 de euro de la Bogdan Popa, fost director al Administrației Cimitirelor, rechizitoriul DNA arătând că banii proveneau din acte de corupție.

ADVERTISEMENT

Instanța a mai decis confiscarea sumelor de 25.000 euro, 102.400 lei şi de 9.500 euro de la Sorin Oprescu, precum și confiscarea extinsă a vilei situate în Bucureşti, pe strada Herăstrău. Mai mult, a fost menținut sechestrul asigurator asupra unei vile din Ciolpani a lui Sorin Oprescu, a cărei suprafață este de 526 metri pătrați, fiind construită pe un teren de 895 metri pătrați.

vila fiu oprescu
Așa arată imobilul pe care fiul lui Sorin Oprescu îl deține în Austria

Medicul trebuie să plătească și 50.000 de lei pentru cheltuielile judiciare. În dosar a fost condamnat și Cristian Stanca, fostul șofer al lui Sorin Oprescu. Stanca a fost acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat în variantă agravată, dar și de complicitate la dare și luare de mită. El a fost ridicat de polițiști vineri, de la domiciliul său, după pronunțarea sentinței.

ADVERTISEMENT

Bogdan Popa a primit o condamnare de 13 ani și 4 luni, însă nu a fost găsit la domiciliu de oamenii legii. Astfel, fostul șef de la Administrația Cimitirelor a fost dat în urmărire generală, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare. În aceeași situație se află și Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a plecat din țară înaintea pronunțării sentinței

În presă sau speculat mai multe scenarii în ceea ce îl privește pe fostul primar al Bucureștiului. Unele surse, citate de Digi 24, susțin că Sorin Oprescu ar fi părăsit România cu aproximativ două săptămâni înainte de pronunțarea sentinței și că ar fi ieșit din țară pe la punctul de frontieră Giurgiu.

ADVERTISEMENT

O altă variantă, susținută de sursele jurnaliștilor de la Antena 3, susține că Sorin Oprescu ar fi plecat din țară în urmă cu o lună și că s-ar afla la fiul său, Mircea, în Austria. Aceleași surse au dezvăluit că Sorin Oprescu s-ar fi pensionat recent de la Spitalul Universitar, al cărui manager a fost în perioada 1994-2005.

Sorin Oprescu a fost căsătorit, între 1971 și 1988, cu Simona Fica, un reputat medic endocrinolog, cei doi având un fiu, Mircea, care este singurul moștenitor al lui Oprescu. Mircea este căsătorit cu Ilinca, iar numele celor doi au apărut acum câțiva ani în contextul prezenței lor în acționariatul unor firme care au câștigat mai multe contracte cu spitalele de stat.

ADVERTISEMENT

Familia Oprescu stă în cartierul vienez Dobling

De câțiva ani, Mircea și Ilinca Oprescu s-au stabilit la Viena. În 2016, în presă s-a dezvăluit că soții Oprescu ar deține o clinică medicală în capitala Austriei și că ar fi proprietarii unei vile din centrul Vienei, evaluată pe site-urile de imobiliare la aproximativ 7 milioane de euro. Potrivit FANATIK, adresa din Viena a Ilincăi Oprescu se află în nordul capitalei Austriei.

Ilinca și Mircea Oprescu locuiesc în districtul 19 al Vienei, numit Dobling, un cartier select mărginit de dealuri, cu o o panoramă spectaculoasă asupra Dunării, aflat în apropierea unor sate idilice precum Salmannsdorf  și Neustift am Walde. De menționat că în Dobling se află o renumită clinică medicală privată, la care apelează și numeroși pacienți din România. Strada pe care locuiesc soții Oprescu se află în apropierea unui parc imens, iar tot cartierul este format din case care au cel mult două-trei etaje.

Conform FANATIK, familia Oprescu locuiește într-o casă cu un singur etaj, ocupând jumătate dintr-o construcție modulară ce pare să conțină 8 camere. Lângă imobil se află garajul, iar în fața casei se află o peluză îngustă cu gazon. Pe aceeași stradă cu casa în care locuiește familia Oprescu se află mai multe vile ce conțin 13-14 apartamente scoase la vânzare pe un site specializat în tranzacții imobiliare. Cel mai mic spațiu, o garsonieră de 33 metri pătrați, poate fi cumpărat cu 120.000 de euro, în timp ce un penthouse cu o suprafață de 240 metri pătrați are prețul de 2,2 milioane euro.

ADVERTISEMENT