De-a lungul timpului au apărut mai multe imagini cu politicienii români, imagini surprinse în tinerețea acestora. Aproape toate au devenit virale și au fost intens comentate în mediul online. Nici președintele României nu a scăpat de comentarii după ce a postat pe o rețea de socializare o fotografie cu el din timpul liceului.
Klaus Iohannis a publicat imaginea pe 1 iunie, de ziua internațională a copilului și a strâns mii de distribuiri și reacții. De altfel, contul șefului de stat a avut parte de numeroase aprecieri după gestul său.
Iohannis era îmbrăcat cu uniformă școlară. Avea sacou de culoare neagră, cămașă albă, dar și o cravată pe care o purta la gât. Privirea viitorului președinte era una destul de aprigă, în timp ce freza trăda tinerețea.
O cărare pe partea dreaptă, dar și un păr destul de mare pentru acele vremuri. Mulți dintre cei care au comentat la imagine i-au transmis președintelui că părul său era considerat „rebel” în acea perioadă.
După liceu, Klaus Iohannis a aprofundat studiile de fizică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, facultate pe care a absolvit-o în anul 1983. S-a angajat mai întâi ca profesor de fizică la Agnita, apoi la unele școli din Sibiu.
Din 1989, acesta a lucrat pentru Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”. În anul 1997 a devenit inspector școlar general adjunct, iar între 1999 și 2000 a fost inspector școlar general al județului Sibiu.
Un alt președinte al României a stârnit aprigi comentarii pe internet. Ion Iliescu este născut în 1930 și a privit cu plăcere spre trecut.
Primul șef de stat al României libere a absolvit Liceul Spiru Haret din București în anul 1949, după care studiat mecanica fluidelor la Institutul Politehnic București.
A mers apoi la Institutul Energetic al Universității din Moscova. De altfel, cât timp a stat în capitala URSS-ului, a fost secretar al „Asociației studenților români”. Se credea că îl cunoștea pe Mihail Gorbaciov, cu toate că ambii au negat în repetate rânduri acest lucru.
Cu toate acestea, în 1990, în revista Paris Match s-a speculat că Nicolae Ceaușescu credea că ar fi existat o conexiune între cei doi, deoarece în timpul vizitei lui Gorbaciov în România din iulie 1989, Iliescu a fost trimis în afara Bucureștiului pentru a preveni orice contact între cei doi.
Pe vremea când era student în cadrul Iowa State University, în Statele Unite ale Americii, premierul Florin Cîțu a intrat la închisoare. După douăzeci de ani, șeful Executivului a confirmat informația și a pus-o pe seama alegerilor interne din PNL.
Cîțu a fost arestat și a petrecut 48 de ore într-o închisoare, în anul 2000. Student, acesta ar fi fost surprins băut la volan, de polițiștii americani. Pe lângă cele două zile de închisoare, Florin Câțu a primit și o amendă de 1.000 de dolari.
Condamnat la închisoare cu executare pentru 3 ani și 6 luni în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea a ieșit de curând în libertate.
Și cu fostul președinte al Partidului Social Democrat au apărut imagini din tinerețe. Vă readucem aminte că acesta a urmat cursurile Liceului de matematică–fizică Unirea din Turnu Măgurele.
La șapte ani distanță a absolvit Facultatea de Transporturi, secția Autovehicule rutiere, din cadrul Institutului Politehnic București, unde l-a avut ca profesor de Mecanica fluidelor chiar pe fostul premier Petre Roman.
În 1997 a urmat un curs de specializare la Școala de Înalte Studii Administrative din Roma pentru ca, până în 2002, să meargă la cursurile Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Universității „Alexandru Ghica” din Alexandria, fără a susține și examenul de licență.
Ulterior, procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 au anulat foaia matricolă a lui Liviu Dragnea, întrucât universitatea a fost înființată oficial în 2001, iar situația școlară emisă de universitate a fost falsă.
Despre Victor Ponta se știe că a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București în 1995. Acesta a indicat în biografia sa oficială de până în iunie 2012 că ar avea un master la Universitatea din Catania.
Presa a investigat situația și, în cele din urmă, fostul premier a admis că a urmat acolo numai un curs postuniversitar.
Și-a luat titlul de doctor în 2003 sub îndrumarea lui Adrian Năstase, dar jurnaliștii au arătat că și în această lucrare, fostul premier ar fi copiat secțiuni mari.
Ca urmare a controversei declanșate, după o analiză, Consiliul Academic de Validare a Titlurilor Universitare a constatat că 85 din cele 307 pagini ale lucrării au fost copiate integral, fără ghilimele și fără indicarea exactă a sursei.
Acesta a respins acuzația de plagiat, însă după îndelungi dezbateri a transmis că renunță la titlul de doctor în drept.