News

Cum au apărut Volodimir și Olena Zelenski în public, pentru prima oară de la începutul războiului. Video

Volodimir Zelenski și soția sa Olena au apărut pentru prima oară în public, împreună, de la începutul războiului. Cei doi au participat la funeraliile lui Leonid Kravciuk.
17.05.2022 | 19:47
Cum au aparut Volodimir si Olena Zelenski in public pentru prima oara de la inceputul razboiului Video
Soții Zelenski, Volodimir și Olena, prima ieșire împreună în spațiul public de la începutul războiului. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski și Olena Zelenska au stat despărțiți de la debutul invaziei ruse în Ucraina, mai exact de pe data de 24 februarie 2022.

Soții Zelenski, Volodimir și Olena, prima ieșire împreună în spațiul public de la începutul războiului

Din debutul acestui ani, președintele și Prima Doamnă a Ucrainei nu au mai fost văzuți public împreună.

ADVERTISEMENT

Lucrurile s-au schimbat în cursul acestei zile, marți, 17 mai, atunci când liderul de la Kiev a apărut alături de soţia sa Olena Zelenska.

Cuplul prezidenţial ucrainean a fost filmat la ceremonia de înmormântare a primului preşedinte al ţării după câştigarea independenţei, Leonid Kravciuk, la Kiev, relatează Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, soții Zelenski păreau calmi, dar epuizaţi, în momentul în care au depus flori la sicriul lui Leonid Kravciuk.

Kravciuk, primul preşedinte al Ucrainei, după ce ţara a obţinut independenţa după prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991, rămas în funcţie până în iulie 1994, a murit pe 10 mai, la vârsta de 88 de ani.

ADVERTISEMENT

La funeraliile de marți au participat și alți trei foşti preşedinţi ai Ucrainei: Leonid Kucima, Viktor Iuşcenko şi Petro Poroşenko.

Olena Zelenska, în aprilie: ”Nu mi-am mai văzut soțul din prima zi a războiului”

Într-un interviu acordat postului CNN la mijlocul lunii trecute, Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei, dezvăluia că nu și-a mai întâlnit soțul din prima zi a invaziei declanșate de forțele ruse, 24 februarie.

ADVERTISEMENT

Prima Doamnă a Ucrainei spunea, pe 13 aprilie, că a reușit să vorbească cu soțul ei, Volodimir Zelenski, doar prin telefon.

Din motive de securitate, cuplul prezidențial a fost despărțit. Olena Zelenska a precizat că soţul ei şi echipa lui prezidențială locuiesc în biroul din Kiev, iar din cauza pericolului constant, ei i-a fost interzis să stea acolo.

”Volodimir și echipa sa locuiesc, de fapt, în biroul președintelui. Din cauza pericolului, ne-a fost interzis, mie și copiilor mei, să rămânem acolo. Așadar, de mai bine de o lună comunicăm doar telefonic”, a spus Zelenska, în aprilie.

ADVERTISEMENT