ADVERTISEMENT
News

Cum au făcut bogații lumii adevărate averi pe pandemie! Miliarde de dolari adăugate în conturi

Autor: Alexandru Năstase | 03.01.2021 | 19:20
Cum au făcut bogații lumii adevărate averi pe pandemie! Miliarde de dolari adăugate în conturi
Jeff Bezos este printre beneficiarii pandemiei de coronavirus. Sursa foto - hepta.ro

FANATIK îți spune cum au făcut bogații lumii adevărate averi pe pandemie! Deși coronavirusul a adus nenumărate greutăți americanilor, zeci de milioane de oameni precizând că nu au suficienți bani pentru a cumpăra de mâncare, pentru unii COVID-19 a picat ca uns. 

ADVERTISEMENT

Cei mai bogați oameni din America au avut un an foarte diferit: miliardarii au adăugat aproximativ 1 trilion de dolari la valoarea lor netă totală de când a început pandemia.

Și aproximativ o cincime din această sumă a intrat în buzunarele a doar doi oameni. Vorbim despre Jeff Bezos, director executiv Amazon și proprietar al The Washington Post și Elon Musk de Tesla și SpaceX.

ADVERTISEMENT

Cum au făcut bogații lumii adevărate averi pe timp de pandemie

Musk și-a cvintuplat valoarea netă din ianuarie, potrivit estimărilor puse la punct de Bloomberg, adăugând 132 miliarde dolari la averea sa și ajungând pe locul 2 printre cei mai bogați din lume, cu o avere de aproximativ 159 miliarde dolari.

Bogăția lui Bezos a crescut cu aproximativ 70 de miliarde de dolari în aceeași perioadă, estimând valoarea sa netă la aproximativ 186 de miliarde de dolari odată cu sfârșitul anului.

ADVERTISEMENT

Norocul ambilor se datorează în mare măsură câștigurilor uriașe de pe urma acțiunilor de la companiile pe care le conduc, Tesla în cazul lui Musk și Amazon în cazul lui Bezos.

Acțiunile Tesla au crescut cu aproximativ 800% în acest an, după o împărțire de cinci la unu în august. Creșterea meteorică este determinată de o serie de factori: fabrica sa masivă din Shanghai a început să producă vehicule anul acesta, compania a început să înregistreze profituri trimestriale consistente, iar cererea de vehicule electrice, în general, va crește în 2021.

ADVERTISEMENT

Acțiunile Amazon, pe de altă parte, au crescut cu aproximativ 70% în acest an, o cifră modestă doar în comparație cu câștigurile Tesla. O mare parte din performanța Amazonului se datorează faptului că americanii care au rămas la domiciliu s-au orientat către gigantul comerțului electronic pentru a comanda produse pe care altfel le-ar fi cumpărat la punctele de vânzare cu amănuntul închise de pandemie.

Amazon Web Services, un mare generator de profit pentru companie, a cunoscut, de asemenea, o cerere crescută în timpul pandemiei.

ADVERTISEMENT

În concluzie, cei doi bărbați și-au mărit valoarea netă cu 200 miliarde dolari, o sumă mai mare decât produsele interne brute din 139 de țări.

O astfel de acumulare rapidă și individuală de bani nu s-a mai întâmplat în Statele Unite de pe vremea Rockefeller și Carnegies cu un secol în urmă.

ADVERTISEMENT

Un lucru este cert! Averile lui Bezos și Musk există în mare parte pe hârtie, deoarece sunt strict legate de acțiunile companiei pe care le dețin.

Pentru a converti acțiunea respectivă în active corporale, ar trebui să o vândă, ceea ce ar putea crește valoarea acțiunii pe lângă obligațiile fiscale suportate.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!