News

Cum au fost torturate victimele polițiștilor arestați. ”M-au târât pe jos, mi-au dat pumni în coaste…”

04.03.2021 | 15:03
Cum au fost torturate victimele politistilor arestati Mau tarat pe jos miau dat pumni in coaste
Cum au fost torturate victimele polițiștilor arestați. ”M-au târât pe jos, mi-au dat pumni în coaste.” Sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Au apărut noi detalii șocante despre polițiștii de la secția 16 reținuți pentru că au torturat două persoane care le reproșaseră că nu poartă mască. Una dintre victime a fost bătută și umilită timp de 30 de minute pe un câmp din afara orașului.

Potrivit anchetatorilor, în septembrie anul trecut oamenii legii i-au torturat, umilit și abandonat pe cei doi. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcția Generală Anticorupție.

ADVERTISEMENT

Procurorii Tribunalului București arată într-un comunicat că cei nouă polițiști sunt cercetați pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură. Opt dintre ei au fost reținuți, iar al nouălea pus sub control judiciar.

Una dintre persoane a fost dusă pe câmp în afara orașului, unde a fost bătută și umilită

“În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii persoanei vătămate G.M.I. pentru reproșurile adresate, 7 dintre inculpaţi având asupra lor armamentul din dotare au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinței sale pe un teren viran situat la periferia mun. București, sectorul 4, unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violențe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare și inferioare, dar și în zona degetelor mâinilor și a tălpilor.

ADVERTISEMENT

Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante. În tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate.

După exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran”, se arată în comunicatul Parchetului, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

Detalii șocante despre dezvăluite de una dintre victime. ”A urinat pe mine și mi-a spus….”

”Cel mai șocant eveniment a fost că polițistul în vârstă și-a făcut necesitățile fiziologice pe mine. A urinat pe mine și mi-a spus: ”uite ce poate să îți facă poliția română!”

M-au luat de la Eroii Revoluției, din fața gurii de metrou, m-au dus pe câmp pe undeva pe la Jilava, m-au dat jos din mașină cu cătușele la mâini, m-au târât pe jos, mi-au dat doi pumni în coaste, m-au pus jos, au început să dea cu bastoanele în mine. Cele mai multe lovituri au fost pe tălpi. 

ADVERTISEMENT

 Cel în vârstă îmi spunea să îmi cer iertare pentru că le-am atras atenția pentru măști și mă băgasem pentru doi civili care erau agresați verbal de el. Am fost înjurat prima dată, după care au sărit cinci polițiști pe mine”, povestește una dintre victime pentru Antena3.

A doua victimă, abandonată pe o stradă întunecată

A doua victimă a suferit și ea agresiuni din partea poliștilor, mai arată procurorii.

“În acelaşi timp, alţi doi inculpaţi au lipsit-o în mod ilegal de libertate pe persoana vătămată G.T.N., în intervalul 01.45 – 02.00.

Astfel, după încătușarea nelegală a acesteia, au încuiat-o în autospeciala ce le fusese repartizată, peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, şi au transportat-o în zona Zețari din București, sectorul 5, unde au descătușat-o și abandonat-o pe o stradă întunecată”, conform procurorilor.

ADVERTISEMENT