News

Cum au furat trei români peste 80 de genți de lux din Belgia. Poșetele au ajuns pe site-urile din țara noastră

Trei români au speriat Belgia după ce au reușit să fure peste 80 de genți de lux în valoare de peste 200.000 de euro, pe care le-au vândut pe site-urile din România.
19.06.2023 | 17:14
Cum au furat trei romani peste 80 de genti de lux din Belgia Posetele au ajuns pe siteurile din tara noastra
Cum au furat trei români peste 80 de genți de lux din Belgia. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Cei trei români au pus ochii pe un magazin de lux din Belgia și au făcut o gaură în peretele acestui magazin profitând de faptul că lângă acest magazin se afla o sucursală bancară vacantă. Deși incidentul a avut loc la finele anului 2022, hoții au fost identificați doar acum, conform anchetatorilor din Belgia.

Cum au furat trei români peste 80 de genți de lux

Poliția din Vlas, zona Kortrijk, Kuurne și Lendelede a reușit să-i găsească pe hoți după un an de când au dat lovitura în magazinul Lefevre din Kortrijk. Cei trei hoți au reușit în 2022 să pună mâna pe 84 de genți de firmă în valoare de peste 200.000 de euro, dar și pe bijuterii de valoare.

ADVERTISEMENT

Conform Observatornews.ro, magazinul era specializat în vânzarea de antichități, însă vindea și genți de la Gucci, Parada, Dior și Louis Vuitton. Magazinul prăduit era în Hendrik Consciencestraat din Kortrijk și nimeni nu s-a așteptat ca hoții să facă o gaură în perete și să plece liniștiți cu o captură impresionantă.

Procuratura a stabilit că hoții au plecat, pe lângă cele 84 de genți, cu 16 brățări și inele de aur și ceasuri scumpe. ”Cel puțin o parte din gențile furate au fost puse în vânzare pe o serie de platforme de vânzare online din România”, au precizat anchetatorii. Polițiștii au urmărit camerele de supraveghere și au declanșat o investigație amplă, astfel că au reușit să-i prindă pe hoți.

ADVERTISEMENT

Unul dintre ei a fost arestat în Olanda, iar alți doi au fost arestați în Franța și așteaptă extrădarea în Belgia. Pentru fapta lor, dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei hoți riscă să petreacă ani mulți după gratii, în Belgia. Românii plecați la furat în Europa nu mai știu ce metode noi să găsească pentru a prădui Vestul, iar metodele lor îi surprind până și pe polițiști.

Cel mai recent exemplu e cel al unor infractori care închiriau mașini de lux din străinătate după care le vindeau în România. Astfel, în urmă cu doar cinci zile, mascații au descins la mai multe adrese din județele Hunedoara, Gorj, Bihor și Caraș Severin, unde își făceau veacul așa numiții ”samsari de mașini”.

ADVERTISEMENT

Indivizii închiriau mașini scumpe din Europa și le vindeau în România ”la reducere”. Conform Mesagerul Hunedorean, mascații au făcut perchezițiile la 6 adrese diferite, cu ajutorul ofițerilor de la Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Ju­dețean Sibiu, sub coordonarea Par­che­tului de pe lângă Judecătoria Avrig.

Cum era de așteptat a fost deschis dosar penal în acest caz, care vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnături privată și uz de fals. ”În cauză, s-a reținut faptul că, din anul 2021 și până în prezent, mai multe per­soane, cetățeni români, dar și de alte na­ționalități, ar fi fost implicate în acti­vi­tăți ilegale legate de vânzarea și cumpărarea de autovehicule. Astfel, per­soanele în cauză ar fi închiriat auto­turisme cu o valoare de piață ridicată, din diverse țări europene, ar fi întocmit documente false în vederea în­ma­tri­cu­lării și, ulterior, le-ar fi transportat și co­mercializat în România”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Prejudiciul cauzat de acești indivizi depășește 1.8 milioane de lei, astfel că 18 autoturisme au fost confiscate. Polițiștii au constatat că hoții de mașini erau disperați să scape de pradă, astfel că făceau reduceri semnificative la acest autoturisme, când decideau să le vândă unor naivi.

ADVERTISEMENT
Tags: