Sport

Cum au jucat la debut Domagoj Pavicic și Eddy Gnahore, jucătorii nou-veniți la Dinamo

Domagoj Pavicic și Eddy Gnahore au debutat la Dinamo în meciul cu Petrolul, câștigat de ploieșteni cu scorul de 1-0.
20.01.2024 | 22:12
Cum au jucat la debut Domagoj Pavicic si Eddy Gnahore jucatorii nouveniti la Dinamo
Domagoj Pavicic și Eddy Gnahore au debutat la Dinamo în meciul cu Petrolul. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Domagoj Pavicic a fost titular în deplasarea de la Ploiești. În 3-4-3-ul lui Kopic, croatul a făcut cuplu de mijlocași centrali cu Christian Ilic. În prima repriză a fost foarte activ, a cerut des mingea și a încercat să regizeze acțiunile de atac ale roș-albilor.

Domagoj Pavicic, debut bun în tricoul lui Dinamo

Croatul de 29 de ani a demonstrat că are o tehnică foarte bună, însă gazonul foarte greu de la Ploiești l-a încurcat serios. Pavicic s-a remarcat prin câteva driblinguri și a intrat bine în combinații cu noii săi colegi.

ADVERTISEMENT

În minutul 20, a comis o mare eroare. A mers la colțul terenului să execute un corner, însă a lovit mingea greșit și a trimis ușor pe jos în careu. Ploieștenii au recuperat rapid și au plecat pe contraatac.

S-a creat astfel cea mai mare ocazie a Petrolului din prima repriză. Doua a scăpat spre poartă și a centrat în fața porții. Repliat, croatul Ilic a respins și și-a salvat echipa. În ciuda acestei greșeli, Pavicic a părut o soluție bună pentru mijlocul lui Dinamo. Calm, capabil să joace rolul de playmaker și să-și asume responsabilitatea pe faza de construcție a roș-albilor.

ADVERTISEMENT

Alexandru Mățel, fost coleg cu Domagoj Pavicic la Dinamo Zagreb, în perioada 2014-2018, l-a lăudat pe croat într-o discuție cu FANATIK. Chiar dacă nu a impresionat la debut, evoluția lui Pavicic din meciul cu Petrolul a confirmat recomandarea făcut de fostul fundaș dreapta al naționalei.

A debutat și Eddy Gnahore la Dinamo

Kopic l-a lăsat pe bancă pe Eddy Gnahore în startul meciului de la Ploiești, dar l-a aruncat în luptă imediat după pauză. Gnahore, al cărui transfer a fost anunțat în exclusivitate de FANATIK, a jucat mijlocaș central într-un modul schimbat de antrenorul lui Dinamo la pauză.

ADVERTISEMENT

Kopic a betonat mijlocul. L-a scos pe Abdallah, un atacant, și l-a introdus pe francez, un mijlocaș central defensiv. Dinamo și-a întărit mijlocul și a trecut într-un sistem 3-5-1-1, cu Dani Iglesias în spatele lui Gregorio.

Foarte puternic, dar și rigid în același timp, Gnahore a încercat să acopere zona din fața defensivei lui Dinamo. Nu s-a remarcat cu nimic pe faza de atac și a fost depășit ușor la faza din care Petrolul a deschis scorul. Iustin Răducan a câștigat un duel aerian cu francezul la 30 de metri de poarta lui Golubovici. “Lupii” au rămas în posesie și i-au oferit ocazia lui Jair să înscrie cu un șut la colțul lung, din marginea careului de 16 metri.

ADVERTISEMENT

Dacă Pavicic a avut un debut bun, în ciuda eșecului echipei sale, nu se poate spune același lucru și despre Gnahore, care are nevoie de o perioadă de adaptare. S-a văzut că nu-și cunoaște coechiperii, nu are repere și nu-și poate pune amprenta rapid asupra jocului dinamoviștilor, mai ales în condițiile în care roș-albii suferă enorm mai ales în atac.

ADVERTISEMENT