Sport

Oficial: Eddy Gnahore la Dinamo! Cine e mijlocașul care vine din Italia să-i salveze pe „câini” de la retrogradare

Dinamo este foarte aproape să bifeze și cel de-al patrulea transfer al iernii. Jucătorul așteptat să semneze cu „alb-roșiii” este mijlocașul francez Eddy Gnahore.
17.01.2024 | 13:33
Oficial Eddy Gnahore la Dinamo Cine e mijlocasul care vine din Italia sai salveze pe caini de la retrogradare
Mijlocașul francez Eddy Gnahore, al patrulea transfer pe care-l face Dinamo
ADVERTISEMENT
17-01-2024
12:53

Dinamo a anunțat oficial transferul lui Eddy Gnahore

Transferul lui Eddy Gnahore la Dinamo, anunțat în exclusivitate de FANATIK, a devenit oficial. Jucătorul francez a fost prezentat de clubul „alb-roșu” pe canalele sale de comunicare.

„Bine ai venit, Eddy Gnahoré!

Suntem pregătiți să anunțăm, prin intermediul paginilor oficiale de comunicare ale clubului nostru, transferul mijlocașului francez Eddy Gnahoré de la Ascoli Calcio 1898 FC SpA la Dinamo București.

Născut în Franța, având părinți de origine din Coasta de Fildeș, Eddy Gnahoré (30 de ani) și-a început cariera de profesionist în Anglia, la Birmingham City, iar la 20 de ani a făcut pasul în campionatul italian.

Carrarese, Napoli, Carpi, Crotone, Perugia, Palermo și Ascoli (Italia), Amiens (Franța) și Wuhan (China) sunt echipele la care a evoluat noul mijlocaș dinamovist”, a anunțat Dinamo pe pagina de Facebook.

 

Dinamo a perfectat până acum trei transferuri înainte de reluarea SuperLigii și este gata să-l finalizeze și pe cel de-al patrulea. „Alb-roșiii” aduc din Italia un mijlocaș central francez în vârstă de 30 de ani, cu care speră să se salveze de la retrogradare.

Mijlocașul francez Eddy Gnahore, al patrulea transfer pe care-l face Dinamo

Ultimele două zile au fost foarte agitate la Dinamo în ceea ce privește transferurile. Mai întâi, marți seara, „câinii” au anunțat venirea mijlocașului croat Domagoj Pavicic, de patru ori campion cu Dinamo Zagreb, pentru ca miercuri să-l prezinte și pe internaționalul moldovean Petru Neagu.

ADVERTISEMENT

Iar conducerea „alb-roșiilor” pare să nu se oprească aici. Pentru că este foarte aproape să închidă al patrulea transfer al iernii, cu care speră să se salveze de la retrogradare.

Este vorba despre Eddy Gnahore, un mijlocaș central francez în vârstă de 30 de ani, care evoluează în prezent în Serie B la Ascoli. Transferul este intermediat de agentul român Cătălin Sărmășan și este foarte aproape de finalizare.

ADVERTISEMENT

Eddy Gnahore mai are contract cu gruparea italiană până în iunie 2024, dar va fi lăsat să plece în această perioadă de mercato. Cele două cluburi s-au pus de acord asupra transferului. Mai rămâne doar ca francezul să semneze contractul cu Dinamo, însă italienii susțin că e vorba de o simplă  formalitate.

Cine este francezul Eddy Gnahore, care poate semna cu Dinamo în această iarnă

Eddy Gnahore este un mijlocaș central francez, născut pe 14 noiembrie 1993 la Villeneuve-la-Garenne (Franța), dar care deține și cetățenie ivoriană. Este cotat la 400.000 de euro pe transfermarkt și a bifat două selecții la naționala U18 a Franței.

ADVERTISEMENT

Fotbalul l-a început în 2000 la juniorii lui C.O. Savigny, apoi a ajuns la echipa U19 a lui LB Châteauroux (2008), de unde în 2009 a trecut la Manchester City U18, iar apoi la Birmingham (2010), unde a stat până în septembrie 2013.

În iulie 2014 a semnat cu Carrarese din Italia, care l-a vândut în ianuarie 2016 la Napoli pentru 150.000 de euro. Nu a rezistat prea mult și a fost împrumut pe rând la Carpi, Crotone și Perugia. În iulie 2017, după expirarea împrumutului la Perugia, Napoli a făcut o adevărată afacere, reușind să-l vândă pe Gnahore la Palermo, pentru 1,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Nici Paleromo nu s-a păcălit cu mijlocașul francez. Un an mai târziu l-a împrumutat în Franța, la Amiens, pentru 500.000 de  euro, pentru ca în 2019 să-l vândă definitiv pentru 2,5 milioane de euro.

Din Franța a ajuns și în China, la Wuhan Yangtze, împrumutat de Amiens, pentru ca în august 2022 să fie cedat definitiv la Ascoli, cu care se află sub contract și în prezent. La gruparea italiană a bifat în acest sezon 14 meciuri în Serie B și unul în Cupa Italiei.

  • 400.000 de euro este cota de piață a lui Eddy Gnahore pe transfermarkt
  • 4.000.000 de euro a fost cea mai mare cotă de piață a lui Eddy Gnahore, atinsă în 2019
  • 4.650.000 de euro s-au plătit în total, de-a lungul timpului, pentru transferurile lui Eddy Gnahore
ADVERTISEMENT