Sport

Un fost internațional, uimit de transferul lui Pavicic la Dinamo: ”Sunt surprins că a venit în România”

Dinamo s-a întărit la mijlocul terenului cu croatul Domagoj Pavicic, 29 de ani, un fotbalist pe care antrenorul Zeljko Kopic îl cunoaște foarte bine de la Dinamo Zagreb.
17.01.2024 | 18:46
Un fost international uimit de transferul lui Pavicic la Dinamo Sunt surprins ca a venit in Romania
Dinamo s-a întărit la mijlocul terenului cu croatul Domagoj Pavicic / Fotomontaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mijlocașul Domagoj Pavicic a fost împrumutat până în vară de la Aris Salonic. Alexandru Mățel, fost coleg cu Domagoj Pavicic la Dinamo Zagreb, în perioada 2014-2018, le dă o veste excelentă suporterilor echipei din Ștefan cel Mare. Fostul tricolor este convins că Dinamo a făcut o achiziție foarte bună, considerând că Pavicic este un fotbalist peste nivelul campionatului din România.

Alex Mățel spune că Domagoj Pavicic este un fotbalist de top

”Pave, cum îi spuneam eu lui Pavicic, este un fotbalist de top. Profesionist! Dinamo a făcut un transfer foarte bun! Chiar sunt surprins că Pave vine să joace în campionatul din România.

ADVERTISEMENT

În perioada în care jucam împreună la Dinamo Zagreb, era un jucător de mare perspectivă, foarte bine văzut. De la Dinamo Zagreb a plecat la Rijeka, unde a jucat destul de bine, ca număr 10. În ultimii trei-patru ani nu l-am mai urmărit însă”, a declarat Alexandru Mățel, pentru FANATIK.

  • 34 de partide au jucat împreună Alex Mățel și Domagoj Pavic la Dinamo Zagreb
  • 6 meciuri a jucat Domagoj Pavicic în Champions League, cu Dinamo Zagreb
ADVERTISEMENT

„Domagoj este un fotbalist care a crescut la academia lui Dinamo Zagreb. Este un fotbalist cu abilități tehnice excelente și înțelege foarte bine jocul. Sunt ferm convins că el se va potrivi foarte bine în echipa noastră”, a precizat Kopic pentru GSP.ro.

Presa din Croația comentează transferul lui Domagoj Pavicic la Dinamo: ”Kopic a reușit să aducă un jucător cu calitățile căruia este foarte familiarizat”

Presa croată a acordat o atenție deosebită transferului lui Domagoj Pavicic la Dinamo București.

”Zeljko Kopic a reușit să aducă un jucător cu calitățile căruia este foarte familiarizat și care cu siguranță îi va fi de mare ajutor în partea a doua a sezonului.

ADVERTISEMENT

Dinamo nu este într-o situație de invidiat, se află momentan pe penultimul loc în campionat, dar conducerea clubului a decis să îl susțină ferm pe antrenor și a întărit echipa cu Domagoj Pavicic. Jucătorul se alătură echipei care a fost de 18 ori campioană a României, după Darko Velkovski”, a scris portalul Germanijak.hr.

În acest moment, la Dinamo sunt trei croați: antrenorul Zeljko Kopic și doi fotbaliști, Christian Ilic și Domagoj Pavicic.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii croați dezvăluie ce rol va avea Domagoj Pavicic: ”Ilic și Iglesias vor lucra pentru el”

Jurnaliștii croați sunt convinși că Domagoj Pavicic va fi cel care va face jocul lui Dinamo. Fostul internațional croat de tineret se va întâlni cu doi foști colegi de la Rijeka, Darko Velkovski și Dani Iglesias.

”Interesant, în vestiarul lui Dinamo București, pe lângă Velkovski, Pavicic va găsi încă un fost coleg de la Rijeka. Dani Iglesias nu s-a remarcat în Croația, dar la gigantul din București, care a avut în ultimii ani momente dificile, a devenit o piesă importantă.

Iglesias este un jucător obișnuit al primului unsprezece, iar în acest sezon a jucat cel mai des pe poziția de mijlocaș central, alături de Christian Ilic, croat născut în Austria, care nu a jucat niciun meci în campionatul din Croația.

Ilic și Iglesias nu au fost punctele slabe ale lui Dinamo, dar acum cei doi vor lucra în principal pentru Pavicic, care are mai multă calitate decât cei doi. Dar și decât cea mai mare parte a noilor săi colegi”, este concluzia site-ului Germanijak.hr .

Domagoj Pavicic este considerat copilul lui Zeljko Kopic

Transferul lui Pavicic la Dinamo este comentat în tot spațiul ex-iugoslav. ”Copilul și fostul antrenor al lui Dinamo Zagreb s-au întâlnit la echipa omonimă din București. Scopul este să salveze gigantul Dinamo de la retrogradare”, a titrat site-ul bosniac sportsport.ba.

Mijlocașul Domagoj Pavicic este al doilea transfer făcut de Dinamo în această iarnă, după cel al fundașului central nord-macedonean Darko Velkovski.

Domagoj Pavicic  a mai jucat la Dinamo Zagreb, cu care a câștigat de patru ori campionatul și două Cupe ale Croației. A mai cucerit două cupe și cu Rijeka.

În iulie 2022, după cel mai bun sezon al său în Croația, Pavicic s-a transferat la Konyaspor. În Turcia a evoluat doar un sezon. Nu s-a integrat și s-a mutat în Grecia, la Aris Salonic. Nu s-a simțit bine nici acolo. A refuzat statutul de rezervă și astfel a acceptat transferul la Dinamo.

Grecii se bucură că au scăpat de Domagoj Pavicic

Grecii nu l-au menajat pe Pavicic: ”Aris a găsit o soluție pentru problema Domagoj Pavicic. Mijlocașul croat nu mai era în planurile lui Apostolos Mantzios, iar ‘galbenii’ au reușit să scape de contractul lui oferindu-l lui Dinamo București.

După o perioadă scurtă și lipsită de succes în Grecia, Pavicic va continua în România. El a fost transferat de Aris în vara trecută, însă nu a reușit să convingă cu prestațiile sale, acumulând doar 6 meciuri și 15 minute în Super League”.

  • 700.000 de euro este cota de piață a lui Domagoj Pavicic, conform Transfermarkt.com

Alte transferuri făcute de Dinamo

Dinamo a anunțat astăzi încă două transferuri. Mai întâi a fost prezentat internaționalul moldovean Petru Neagu, ultima dată la FC Bălți, apoi mijlocașul francez Eddy Gnahore.

FANATIK a anunțat în exclusivitate că oficialii lui Dinamo sunt aproape să semneze cu Eddy Gnahore.

ADVERTISEMENT