Fotbal intern

Cum au jucat super-transferurile lui Cosmin Contra în Dinamo – Botoșani 1-1. De la dulapul Nemec la „Messi” Borja Valle. Analiză FANATIK

12.09.2020 | 00:06
Cum au jucat supertransferurile lui Cosmin Contra in Dinamo  Botosani 11 De la dulapul Nemec la Messi Borja Valle Analiza FANATIK
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra a început meciul cu FC Botoșani cu patru dintre noile transferuri pe care le-a făcut la Dinamo. Este vorba despre cei doi fundași laterali, venezueleanul Alexander Gonzalez și spaniolul Isma Lopez, revenitul Adam Nemec și închizătorul polonez Janusz Gol, ultimul fiind la a doua prezență pentru „câini”, prima ca titular.

FANATIK a analizat prestațiile noilor jucători, cărora patronatul spaniol le-a făcut contracte de zeci de mii de euro lunar pentru a-i aduce în „Groapă”. Sunt jucători interesanți, care au nevoie de adaptare. Unii dintre ei au adus plusul acela de valoare și experiență pe care-l așteaptă fanii lui Dinamo de la ei, în special noul decar, Borja Valle, autorul unui gol din propria jumătate de teren.

ADVERTISEMENT

Cum au jucat super-transferurile lui Cosmin Contra în Dinamo – Botoșani 1-1

Cosmin Contra are încredere maximă în noii jucători pe care i-a adus la Dinamo. Este și motivul pentru care i-a cerut noului acționar majoritar, Pablo Cortacero, să arunce cu zeci de mii de euro la contractele proaspeților veniți.

Dinamo a început cu entuziasm prima parte, dar golul Botoșaniului, venit după o fază pe care VAR-ul o oprea pentru ofsaid la Ofosu, a blocat puțin mașinăria. „Guriță” i-a aruncat peste bord la cabine pe Fabbrini și pe Măgureanu, mergând cu ochii închiși pe piciorul vedetelor Borja Valle și Juan Camara. Primul a demonstrat de la primul meci că este fotbalist, nu jucător de fotbal, iar tricoul cu numărul 10 îl merită pe deplin.

ADVERTISEMENT

Dinamo, noua echipă a lui Contra, mai are de muncă, dar perspectivă există. S-a trecut la un alt nivel, de valoare și salarial în primul rând, dar deocamdată punctele sunt cele care lipsesc din linia de clasament a „câinilor”. Timpul lucrează pentru ei! Să vedem cum au evoluat fiecare dintre cei abia sosiți la Dinamo.

Alexander Gonzalez, 15.000 de euro lunar – nota 6, UTIL

Fundașul dreapta propus de Contra, care a jucat 26 de meciuri pentru Mirandes în Segunda în sezonul trecut, poate fi soluția căutată. Gonzalez urcă des în atac, centrează bine, dar ar trebui să fie mai atent la fișa postului, pentru că a avut scăpări în fața propriei porți.

ADVERTISEMENT
  • minutul 18: centrare pe 6 metri, dar coechipierii nu au putut să-i ia fața lui Pap
  • minutul 22: excelenta sa acoladă a fost trimisă de Sorescu în bara laterală din stânga portarului
  • minutul 43: l-a blocat foarte bine pe Keyta, pe o contră a moldovenilor
  • minutul 46: șut bun de la 22 de metri, scos în corner de Pap
  • minutul 85: nu a ajuns la pasa „peste” apărare a lui Borja Valle

Isma Lopez, 15.000 de euro lunar – nota 6, GHINIONIST

Fundașul stânga al roș-albilor a început destul de încrezător partida, a intrat de multe ori în centru și a încercat să ajute, dar totul s-a dus de râpă pentru el la devierea nefericită de la golul Botoșaniului. Isma Lopez a devenit mult mai crispat în partea secundă, dar a izbutit să-și închidă bine partea.

ADVERTISEMENT
  • minutul 14: centrare bună, dar nu a fost ajunsă de Nemec
  • minutul 37: balonul lovit prost de Așkovski l-a lovit și a intrat în poarta lăsată liberă de Straton, plecat după Ofosu

Adam Nemec, 18.000 de euro lunar – nota 5, PENSIONAR

Revenirea lui Adam Nemec la Dinamo, după vacanța însorită din Cipru, a adus un alt jucător față de cel care a plecat. Față de cel pe care Gigi Becali încerca să-l convingă să vină la FCSB. Slovacul are mult de tras pentru a ajunge la nivelul dorit de Contra. Deocamdată este la stadiul de „cap de linie” pentru multe baloane trimise inspirat de colegii săi.

  • minutul 26: ofsaid mare la pasa lui Sorescu; probleme pentru slovac în interpretarea fazelor
  • minutul 28: s-a încurcat în minge la 12 metri de poarta oaspeților și nu i-a pasat lui Sorescu, liber în dreapta sa
  • minutul 41: „capul” său din cornerul lui Sorescu a fost prins fără probleme de portarul Botoșaniului
  • minutul 60: nu a reușit să-l depășească într-un duel pe Șeroni după o pasă filtrantă a lui Isma Lopez

Janusz Gol, 20.000 de euro lunar – nota 7, STÂLP

Polonezul fost coleg cu Hanca la Cracovia a fost singurul dintre noile achiziții care nu s-a aflat la prima apariție. Janusz Gol a mai jucat și la Ploiești, la debutul cu eșec al lui Contra la revenire și dovedește că este un jucător extrem de util. Numărul 55 știe cam tot ce presupune fișa de mijlocaș defensiv. Un câștig pentru Dinamo.

  • minutul 32: schimbare de direcție foarte bună, pasă în adâncime, dar nu e „citit” de colegi și e anticipat de Pap
  • minutul 45: recuperare bună la Așkovski
  • minutul 48: cartonaș galben pentru un „cot” aplicat lui Așkovski
  • minutul 72: recuperare excelentă în preajma propriului careu

Juan Camara (intrat la pauză în locul lui Fabbrini), 18.000 de euro lunar – nota 6, FLEGMATIC

Jucătorul trecut pe la Barcelona are calitate, dar are o suficiență în multe dintre acțiuni. Juan Camara știe foarte bine cu mingea, dar nu e genul de jucător care să bage gheata la duelurile tari. A încetinit destule dintre acțiunile lui Dinamo, care a dominat clar partea secundă a întâlnirii.

  • minutul 47: un prim șut, peste poartă, după o combinație cu Adam Nemec
  • minutul 53: lovitură liberă bătută ca unul care ar trebui să câștige 1.000 de euro pe lună!
  • minutul 68: nu poate profita de o pasă excelentă a lui Nemec în marginea careului mic al oaspeților
  • minutul 83: oportunitate bună la 22 de metri, dar șut pe lângă bara din stânga lui Pap
  • minutul 95: lovitura liberă de la 25 de metri s-a oprit în brațele goal-keeper-ului botoșănean

Borja Valle (intrat la pauză în locul lui Măgureanu), 25.000 de euro lunar – nota 8, FOTBALIST

Omul intrat la pauză, căruia Contra i-a dat din start tricoul cu numărul 10, este principalul autor al remizei pe care Dinamo a făcut-o cu una dintre cele mai în formă echipe din Liga 1. Borja Valle are pedigree de fotbalist, a marcat un golazo care va provoca „ooo”-uri de satisfacție nu doar în Spania și nici nu s-a văzut vreun moment că vine direct din vacanță.

Diego Fabbrini e istorie! În jurul lui Borja Valle se va construi Nuevo Dinamo!

  • minutul 54: după un „un-doi” cu Sorescu, i-a pasat foarte bine lui Nemec, care a înălțat „zmeul”
  • minutul 57: preluare de jucător de Primera Division la mingea bubuită pe Isma Lopez
  • minutul 70: execuție minunată cu un euro-gol marcat din propria jumătate de teren, de la peste 60 de metri, profitând de ieșirea lui Pap!
ADVERTISEMENT