News

Cum au reacționat mai mulți brazilieni după ce au mâncat mici pentru prima oară. Nu le-a venit să creadă ce gust au: “E foarte…”

Mici româneşti au ajuns pe plajele din Rio de Janeiro. Sud-americanii au gustat pentru prima dată din tradiţionalul preparat
17.12.2022 | 10:33
Cum au reactionat mai multi brazilieni dupa ce au mancat mici pentru prima oara Nu lea venit sa creada ce gust au E foarte
Micii româneşti au ajuns şi la Rio
ADVERTISEMENT

Gustul savorilor româneşti a ajuns până în îndepărtata Brazilie, micii şi pălinca ajungând pe faimoasele plaje din Rio de Janeiro.

Mici de pe plajă au avut un uriaş succes şi online

Expresiile faciale şi impresiile celor care au gustat pentru prima oară în viaţa lor mici au fost cuprinse într-un vlog postat pe Youtube.

ADVERTISEMENT

Prima secţiune a clipului se intitulează “Test mici” şi suprinde reacţiile imediate. Experienţa s-a doveit unică pentru mulţi dintre brazilieni.

“Au un gust foarte rar, foarte diferit”, spune unul dintre ei, în timp ce mulţi nu au cuvinte să descrie senzaţia pe care micii le-au provocat-o papilelor gustative.

ADVERTISEMENT

“Aroma Timişoarei”, remarcă un tânăr, făcând probabil referire locul de origine al autorilor vlogului, cei care au promovat această experienţă culinară pe plajele din Rio.

Combinaţia de iute şi dulce totuşi îi bulversează. “Este şi iute şi dulce… ca ardeiul roşu. Îmi place elasticitatea care se simte când muşti din el. Partea mea favorită este bicarbonatul de sodiu şi se simte de parcă ar fi o umplutură delicioasă înăuntru, ca şi cum ai pune pesmet”, spune unul dintre cei care a gustat. Un brazilian de vârstă mijlocie compară gustul de mici cu un mini-hamburger.

ADVERTISEMENT

După ce un nou rând de mici a fost gata, a urmat secţiunea “Mici cu prieteni”, practic un prilej de a testa reacţiile celor care au luat contact pentru prima oară cu gustul autentic românesc.

Pentru ca mixul să fie însă complet, mici româneşti pe plajele din Brazilia, totul a culminat cu un spumos “Mici on the beach”, parte în care brazilienii care stau la plajă sunt îmbiaţi să guste tradiţionalul preparat.

ADVERTISEMENT

Vlogul s-a bucurat de un real succes, cu peste 35.000 de vizualizări în mai puţin de patru zile, iar comentariile sunt care mai de care mai apreciative.

Majoritatea celor care au comentat au spus că autorii acestei idei sunt adevăraţi ambasadori ai turismului românesc peste hotare.

ADVERTISEMENT
Tags: