Life

Cum comentează Oana Roman ”azilele groazei”. Mama vedetei stă într-un centru de lux

Ce spune Oana Roman despre cazul ”azilelor groazei”, din Ilfov. Mama vedetei este internată într-un centru de lux de bătrâni.
15.07.2023 | 22:51
Cum comenteaza Oana Roman azilele groazei Mama vedetei sta intrun centru de lux
Cât plătește Oana Roman pentru centrul de lux unde este îngrijită Mioara Roman. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Oana Roman, a cărei mamă se află internată într-un centru de bătrâni, dar de lux, a comentat cazul ”azilelor groazei”, descoperite în Ilfov. Vedeta nu înțelege cum bolnavii nu au primit vizitele celor care i-au adus în locurile unde erau lăsați flămânzi, bătuți sau forțați să muncească.

Ce spune Oana Roman despre ”azilele groazei”, descoperite în Ilfov

Oana Roman consideră că rudele bătrânilor din centrele de îngrijire au datoria de a-i vizita regulat pe aceștia. Ea, în schimb, deși a observat că mama sa are parte de tot confortul acolo unde a fost internată, se simte responsabilă de a o vedea mereu.

ADVERTISEMENT

”Nu mi se pare normal că ani de zile oamenii au stat acolo și niciun aparținător nu a considerat că trebuie să se îngrijoreze de faptul că acolo se întâmplă lucruri care nu sunt în regulă. Eu cred că regula cea mai importantă în momentul în care ai o rudă într-un astfel de centru este să te duci să o vizitezi”, a declarat Oana Roman la Antena 3 CNN.

Vedeta a mai explicat că, înainte de a lua decizia de a-și plasa mama într-un azil, s-a dus să verifice foarte multe astfel de locuri, pentru a se asigura că va avea parte de toată atenția. În prezent, Mioara Roman se află sub supravegherea unor angajați ai unui centru de bătrâni de cinci stele, de lux.

ADVERTISEMENT

Mioara Roman stă la cel mai luxos azil din Europa de Est

Concret, Mioara Roman stă în cel mai performant și cel mai luxos centru de bătrâni din Europa de Est, care se află în Snagov. Aici, i s-au făcut inclusiv proceduri de kinetoterapie sau fizioterapie, care i-au mai ușurat starea de sănătate.

”M-am dus și am vizitat foarte multe centre. M-am documentat foarte bine. Mama a fost în mai multe centre, pentru că, la început, a mers doar pentru monitorizare. Apoi, a stat într-un centru din București, unde totul a fost foarte bine, doar că, la un moment dat, ea a avut nevoie de îngrijiri de kinetoterapie și fizioterapie, care nu erau în centrul în care ea era.

ADVERTISEMENT

În luna septembrie a anului trecut, am ajuns cu ea la un centru din Snagov, care este cel mai performant și mai luxos centru de îngrijiri pentru bătrâni din Europa de Est”, a mai spus Oana Roman pentru sursa menționată.

Ce boli are Mioara Roman

Mioara Roman este fosta soție a lui Petre Roman. Ajunsă la vârsta de 83 de ani, femeia se confruntă cu mai multe afecțiuni: boala Parkinson, diabet și reumatism. Nu se poate deplasa decât cu ajutorul unui scaun cu rotile, din cauză că nu-și poate mișca întregul corp.

ADVERTISEMENT

O vreme, Mioara Roman a locuit cu fiica sa, Oana Roman. În urmă cu mulți ani, Mioara Roman era printre cele mai respectate femei din țară, fiind soție de (fost) premier. A fost căsătorită cu Petre Roman timp de 30 de ani, dar în 2007 au divorțat. Fostul prim-ministru a înlocuit-o cu Silvia Chifiriuc.

ADVERTISEMENT