News

Cum fac românii turism de weekend în localități necarantinate! „Nu mai veniți la Mogoșoaia, că s-a închis. Hai la Cernica”

29.03.2021 | 14:33
Cum fac romanii turism de weekend in localitati necarantinate Nu mai veniti la Mogosoaia ca sa inchis Hai la Cernica
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum au ajuns românii să facă turism de weekend în localități necarantinate! Mai exact, venirea primăverii pare să complice peste măsură situația autorităților. Fără decizii riguroase pe timp de iarnă, atunci când oamenii erau mai ușor de ținut în casă, cei aflați la guvernare par a se lupta acum cu morile de vânt.

Valea Prahovei a fost capul de afiș al fițelor în ultimele două luni și cozile kilometrice formate de pasionații de schi și nu numai n-au fost băgate în seamă de factorii de decizie. Aflați sub presiunea HoReCa, aceștia au preferat să închidă ochii, deși numărul cazurilor creștea alarmant.

ADVERTISEMENT

Încălzirea treptată nu face însă casă bună cu noile restricții. Elevii abia așteaptă noua vacanță și nu par a ține cont prea mult de întreaga situație.

Cum fac românii turism de weekend în localități fără restricții!

În același timp, nici adulții nu mai au răbdare și deja folosesc internetul pentru a căuta locurile perfecte și încă nedescoperite de multă lume.

ADVERTISEMENT

Așa s-a ajuns ca pe mai multe grupuri de Facebook, oamenii să facă schimb de idei și să se anunțe despre situația localităților și a județelor în care se află diferite obiective turistice.

Sursa foto – captură facebook

Palatul Mogoșoaia a fost o țintă pentru mulți bucureșteni în acest weekend. Oamenii au luat cu asalt parcul în primele ore ale sâmbetei, dar au plecat dezamăgiți când au aflat că acesta se închide din cauza virusului.

ADVERTISEMENT

„La ora 12.00 s-a închis, cel puțin pentru 14 zile. Am fost anunțați când am părăsit parcul”, a notat Violina Constantin pe grupul La Primul Bebe, Travel. „Venim acum de acolo, nu se mai intră”, a spus și Mihaela Ioniță.

Cum evită bucureștenii restricțiile

„Nu mai veniți la Mogoșoaia că s-a închis. Hai la Cernica”, „Ar fi o idee de plimbare pe la mănăstirile mari din jurul Bucureștiului, cele cu parcuri, gen Pasărea, Cernica”, ”Ilfov a căzut, nu mai poți merge nicăieri, e închis totul, sunt filtre. Încercați Călărași sau Giurgiu, prin apropiere”, sunt doar câteva dintre mesajele pe care oamenii le-au lăsat pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

De altfel, pe lângă celebrul Waze, oamenii au început să se anunțe acum pe Facebook și în legătură cu filtrele de poliție. „Razie mare a Poliției, atenție, toți cei care vreți să mergeți la Comana”, „Adio, grătare la Pustnicu, e poliție peste tot”, au mai notat aceștia.

Sursa foto – facebook

Cu toate acestea, în continuare mii de turişti au urcat pe pârtiile din Valea Prahovei. De altfel, administratorii domeniului schiabil al staţiunii Sinaia au transmis pentru FANATIK că ultimul weekend a fost unul chiar aglomerat și că la 2.000 de metri altitudine în Bucegi încă se schiază.

„A fost, într-adevăr, un weekend plin și sincer putem să vorbim chiar și de o zi de luni cu turiști peste medie. Am până la ora 16.00 ședințe programate, zăpadă este, Jandarmeria se asigură că regulile sunt respectate. Oamenii s-au săturat de stat în casă, de viruși, vor să ia aer, să se distreze, să facă lucruri pe care le făceau și înainte”, a explicat Bogdan Frasin, instructor schi.

Valea Prahovei, „Mamaia” montană

Conform estimărilor, peste 2.600 de oameni au urcat într-o singură zi de weekend cu telegondola la Cota 2000. Imaginile surprinse pe camerele care transmit live coada care s-a format la telegondolă arată că mulţi dintre turişti au avut nasul şi gura acoperite, dar nu au păstrat distanţa de un metru şi jumătate – doi faţă de cei din jur.

Sursa foto – CRISTIAN RADU NEMA / MEDIAFAX FOTO

La Sinaia au fost amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1 şi 2, Valea Soarelui 1 şi 2, Valea Dorului 1, Varianta, Varianta Furnica, Drumul de Vară şi Carp, situate la Cota 2000.

În schimb, administratorii domeniului schiabil au anunţat că Pârtia Nouă, situată la altitudine joasă, nu mai este practicabilă şi a fost închisă, întrucât temperaturile ridicate au dus la uzura avansată a stratului de zăpadă.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României