News

Cum fac românii turism de weekend în localități necarantinate! „Nu mai veniți la Mogoșoaia, că s-a închis. Hai la Cernica”

29.03.2021 | 14:33
Cum fac romanii turism de weekend in localitati necarantinate Nu mai veniti la Mogosoaia ca sa inchis Hai la Cernica
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum au ajuns românii să facă turism de weekend în localități necarantinate! Mai exact, venirea primăverii pare să complice peste măsură situația autorităților. Fără decizii riguroase pe timp de iarnă, atunci când oamenii erau mai ușor de ținut în casă, cei aflați la guvernare par a se lupta acum cu morile de vânt.

Valea Prahovei a fost capul de afiș al fițelor în ultimele două luni și cozile kilometrice formate de pasionații de schi și nu numai n-au fost băgate în seamă de factorii de decizie. Aflați sub presiunea HoReCa, aceștia au preferat să închidă ochii, deși numărul cazurilor creștea alarmant.

ADVERTISEMENT

Încălzirea treptată nu face însă casă bună cu noile restricții. Elevii abia așteaptă noua vacanță și nu par a ține cont prea mult de întreaga situație.

Cum fac românii turism de weekend în localități fără restricții!

În același timp, nici adulții nu mai au răbdare și deja folosesc internetul pentru a căuta locurile perfecte și încă nedescoperite de multă lume.

ADVERTISEMENT

Așa s-a ajuns ca pe mai multe grupuri de Facebook, oamenii să facă schimb de idei și să se anunțe despre situația localităților și a județelor în care se află diferite obiective turistice.

Sursa foto – captură facebook

Palatul Mogoșoaia a fost o țintă pentru mulți bucureșteni în acest weekend. Oamenii au luat cu asalt parcul în primele ore ale sâmbetei, dar au plecat dezamăgiți când au aflat că acesta se închide din cauza virusului.

ADVERTISEMENT

„La ora 12.00 s-a închis, cel puțin pentru 14 zile. Am fost anunțați când am părăsit parcul”, a notat Violina Constantin pe grupul La Primul Bebe, Travel. „Venim acum de acolo, nu se mai intră”, a spus și Mihaela Ioniță.

Cum evită bucureștenii restricțiile

„Nu mai veniți la Mogoșoaia că s-a închis. Hai la Cernica”, „Ar fi o idee de plimbare pe la mănăstirile mari din jurul Bucureștiului, cele cu parcuri, gen Pasărea, Cernica”, ”Ilfov a căzut, nu mai poți merge nicăieri, e închis totul, sunt filtre. Încercați Călărași sau Giurgiu, prin apropiere”, sunt doar câteva dintre mesajele pe care oamenii le-au lăsat pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

De altfel, pe lângă celebrul Waze, oamenii au început să se anunțe acum pe Facebook și în legătură cu filtrele de poliție. „Razie mare a Poliției, atenție, toți cei care vreți să mergeți la Comana”, „Adio, grătare la Pustnicu, e poliție peste tot”, au mai notat aceștia.

Sursa foto – facebook

Cu toate acestea, în continuare mii de turişti au urcat pe pârtiile din Valea Prahovei. De altfel, administratorii domeniului schiabil al staţiunii Sinaia au transmis pentru FANATIK că ultimul weekend a fost unul chiar aglomerat și că la 2.000 de metri altitudine în Bucegi încă se schiază.

„A fost, într-adevăr, un weekend plin și sincer putem să vorbim chiar și de o zi de luni cu turiști peste medie. Am până la ora 16.00 ședințe programate, zăpadă este, Jandarmeria se asigură că regulile sunt respectate. Oamenii s-au săturat de stat în casă, de viruși, vor să ia aer, să se distreze, să facă lucruri pe care le făceau și înainte”, a explicat Bogdan Frasin, instructor schi.

Valea Prahovei, „Mamaia” montană

Conform estimărilor, peste 2.600 de oameni au urcat într-o singură zi de weekend cu telegondola la Cota 2000. Imaginile surprinse pe camerele care transmit live coada care s-a format la telegondolă arată că mulţi dintre turişti au avut nasul şi gura acoperite, dar nu au păstrat distanţa de un metru şi jumătate – doi faţă de cei din jur.

Sursa foto – CRISTIAN RADU NEMA / MEDIAFAX FOTO

La Sinaia au fost amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1 şi 2, Valea Soarelui 1 şi 2, Valea Dorului 1, Varianta, Varianta Furnica, Drumul de Vară şi Carp, situate la Cota 2000.

În schimb, administratorii domeniului schiabil au anunţat că Pârtia Nouă, situată la altitudine joasă, nu mai este practicabilă şi a fost închisă, întrucât temperaturile ridicate au dus la uzura avansată a stratului de zăpadă.

ADVERTISEMENT