News

Cum făcea Emi Pian bani. Metoda pe care a folosit-o liderul Duduienilor pentru a strânge o avere

08.08.2020 | 10:47
Cum facea Emi Pian bani Metoda pe care a folosito liderul Duduienilor pentru a strange o avere
Doi membri din clanul Duduianu sunt dați în urmărire. Au amenințat cu violența căntăreți de manele. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Toată lumea știe că Emi Pian era un interlop foarte cunoscut în zona de nord a Capitalei și în cartierul Giulești, însă puțin știu cunosc cum își câștiga, de fapt, banii. Pe numele real, Florin Mototolea, bărbatul ucis în noaptea de 3 spre 4 august, a reușit să strângă o avere printr-o metodă foarte simplă.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani făcea bani frumoși, fără prea mari dureri de cap și asta într-un timp record. Potrivit rechizitoriul întocmit de judecătorii bucureșteni în 2016, Emi Pian dădea bani cu camătă jucătorilor de barbut, dobânda percepută fiind una deloc neglijabilă.

ADVERTISEMENT

Se pare că liderul clanului Duduianu nu juca niciodată, dar se pricepea să dea o mână de ajutor celor care pierdeau. Concret, persoanele care se împrumutau de la temutul interlop erau nevoite să dea înapoi o dobândă consistentă, undeva între 10 și 35% pe zi.

Emi Pian, avere printr-o metodă simplă. Cum făcea interlopul bani

„Mototolea Florin avea rolul de a împrumuta celor care pierdeau sume de bani și care doreau să mai joace pentru a recupera sumele pierdute.

ADVERTISEMENT

Totuși, împrumutul era condiționat de perceperea unei dobânzi cuprinse între 10% – 35%/zi”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori, relatează antena3.ro.

Spre exemplu, un bărbat care-și pierduse banii într-un cazinou din București s-a împrumutat de la Emi Pian 23.000 de euro, a doua zi urmând să-i înapoieze suma. Acesta i-a dat lui Florin Mototolea nu mai puțin de 26.000 de euro, bani de care i-a scos de la bancă.

ADVERTISEMENT

După cum se poate observa dobânda pentru suma respectivă, pentru o singură zi, nu a fost una deloc mică. Așadar, pentru numai câteva ore, interlopul Emi Pian a perceput o dobândă uriașă, câștigând suma de 3.000 de euro.

Clienții lui Emi Pian, nume importante din politică sau sport

Potrivit sursei citate anterior, printre clienții interlopului ucis de un rival zilele trecute se află nume importante din lumea afacerilor, politică sau sport. Liberalul Mihail Vlasov, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), are calitate de parte vătămată în dosarul în care au fost implicate clanurile Duduianu și Caran.

ADVERTISEMENT

Cele două clanuri au fost acuzate de procurori că dădeau bani cu camătă unor amatori de jocuri de noroc. În plus, din rechizitoriu mai reiese faptul că și fiul lui Victor Pițurcă a luat bani cu camătă de la interlopi.

În septembrie 2013, 12 membri ai clanurilor Caran, Duduianu și Rinu au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București pentru cămătărie, spălare de bani, şantaj, tâlhărie şi deţinere fără drept a unei arme neletale supuse autorizării.

ADVERTISEMENT