Life

Cum faci curățenie de Paște cu bicarbonat de sodiu. Cele mai simple și utile trucuri

Vă prezentăm cele mai simple trucuri, prin care puteţi face cu uşurinţă curăţenia de Paşte cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Este mai simplu decât credeţi.
09.04.2021 | 19:53
Cum faci curatenie de Paste cu bicarbonat de sodiu Cele mai simple si utile trucuri
ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu este un praf minune care nu este folosit numai la pregătirea deserturilor, ci și la curățenie. Pentru că tot vine Paștele în curând, FANATIK a pregătit câteva trucuri simple și utile care, cu siguranță, te vor ajuta în gospodărie.

Bicarbonatul de sodiu, produsul ideal în curățenia de Paște

Această substanță acționează precum un dezinfectant, fiind ideală pe orice suprafață din casă fără să zgârie sau să lase urme. Acest praf magic redă strălucirea multor obiecte din cămin și în plus este un produs perfect în lupta cu țânțarii sau alte insecte.

ADVERTISEMENT

Nu este nevoie să investești în prea multe produse de curățare pentru că bicarbonatul de sodiu poate înlocui cu foarte mare succes produsele toxice din magazine, fie că este vorba de covoare, draperii, fie că este vorba de electronice și electrocasnice.

Cum să scapi de petele de grăsime cu bicarbonat de sodiu

Nu mai reușești să scoți petele de grăsime de pe aragaz sau suprafețele din baie sunt îmbibate cu murdărie? Ei bine, răspunsul este bicarbonatul de sodiu care te ajută să faci curățenie lună fără să depui prea mari eforturi și fără să folosești produse dăunătoare.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faci este să iei un burete umed, peste care ai presărat bicarbonat și poți trece la treabă. În cazul în care petele sunt mai vechi se poate adăuga puțină zeamă de lămâie și se lasă să acționeze peste noapte pentru a se îndepărta totul mult mai ușor.

Dimineața, murdăria de pe aragaz, chiuvetă sau bateriile de la baie ori de pe gresie, va dispărea după o simplă spălare! Tot bicarbonatul de sodiu este folosit și pentru desfundarea țevilor sau canalelor de scurgere, de data aceasta în combinație cu oțet.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mașina de spălat vase sau cuptorul cu microunde pot arăta ca noi dacă folosești exact aceeași rețetă simplă. Ambele electrocasnice se pot curăța atât pe interior, cât și pe exterior, tot ce trebuie să faci este să freci suprafețele respective, iar la final să clătești cu apă.

Trucuri pentru curăţat baia şi bucătăria cu bicarbonat de sodiu

Pentru că baia și bucătăria au fost curățate ca la carte pentru primăvară și pentru sărbătorile pascale, este momentul să trecem și la alte încăperi din casă. Spre exemplu, pentru a curăța podelele este de ajuns să pui în găleata cu apă o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu.

ADVERTISEMENT

Suprafețele vor rămâne lucioase. În situația în care mai rămân pete este indicat să adaugi în apă niște suc de lămâie, care ajută la curățenie și unde mai pui că întreaga soluție lasă și un miros plăcut în urmă.

Dar acum să trecem și în dormitor, în special în dulapul de haine unde uneori lucrurile noastre capătă un miros greu. Ai observat că hainele nepurtate par să aibă un miros urât? Ei bine, de acum înainte acesta va dispărea dacă pui puțin bicarbonat de sodiu printre straturile de haine.

ADVERTISEMENT