Life

Cum faci maioneza perfectă pentru salata de boeuf. Cât ulei se pune la un singur gălbenuș de ou

Cum să prepari acasă cea mai gustoasă maioneză pentru salata de bouef. Secretul pe care trebuie să-l cunoască toată lumea.
31.12.2023 | 08:58
Cum faci maioneza perfecta pentru salata de boeuf Cat ulei se pune la un singur galbenus de ou
Cum să obții maioneza perfectă. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Salata de bouef este nelipsită de pe mesele de sărbătoare din casele românilor, iar aceasta este cu atât mai bună atunci când este gătită cu maioneză făcută în casă. Totuși, acest ingredient are secretele sale.

Cum să faci în casă maioneza perfectă pentru salata bouef

Nicio sărbătoare nu este completă fără salată de bouef pe masă, iar gospodinele adevărate știu că cel mai gust se obține folosind maioneză de casă. Totuși, multe se feresc să o preparare.

ADVERTISEMENT

De teamă că preparatul s-ar putea tăia sau pentru că durează mult, oamenii preferă să o cumpere din comerț, deși aceasta nu este deloc cea mai sănătoasă variantă pe care ar putea să o facă.

Însă la îndemână sunt mai multe trucuri pentru a evita situațiile neplăcute și a te bucura de gustul autentic al salatei. De exemplu, dacă maioneza a ieșit prea subțire, adaugă o lingură de muștar. Pentru a evita tăierea maionezei, folosește ingrediente la temperatura camerei.

ADVERTISEMENT

În plus, un aspect foarte important îl constituie cantitatea de ulei folosită. Există foarte multe rețete de maioneză, iar fiecare gospodină pune ulei cât consideră că este necesar. Recomandat este însă ca pentru fiecare gălbenuș folosit să se pună aproximativ 100 ml de ulei.

Rețeta cu care sigur vei avea succes

Astfel că, dacă vrei să obții maioneza perfectă pentru salata de bouef, poți folosi următoarea rețetă. Vei avea nevoie de: 2 gălbenușuri de ou, 1 linguriță de muștar, 1 lingură de oțet sau zeamă de lămâie, 200 ml de ulei -de floarea-soarelui sau ulei de măsline), sare și piper.

ADVERTISEMENT

Pentru început, amestecă gălbenușurile de ou cu muștarul- care oferă gust mai bun și ajută la emulsionare. Acesta este și momentul în care se adaugă oțetul sau zeama de lămâie.

Folosind un mixer de mână sau un blender, mixează amestecul la viteză mică. Uleiul se adaugă în fir subțire în timp ce amestecarea continuă, Acest pas este esențial pentru ca maioneza să aibă o consistență cremoasă și omogenă.

ADVERTISEMENT

Este foarte important ca uleiul să fie adăugat în cantități mici la început, ca nu cumva ingredientele să se separe. Când preparatul a ajuns la textura dorită, se asezonează cu sare și piper după gust. De asemenea, maioneza trebuie păstrată la frigider până când este folosită.

ADVERTISEMENT