Life

Cum fierbi cartofii mai repede. Trucul genial pe care puține gospodine îl știu

Cum să fierbi cartofii mai repede? Dacă vrei să salvezi niște timp, află că există un truc genial care te poate ajuta enorm.
12.07.2023 | 12:58
Cum fierbi cartofii mai repede Trucul genial pe care putine gospodine il stiu
Cum fierbi cartofii mai repede. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să fierbi cartofii mai repede, află că nu e nevoie să petreci zeci de minute în fața aragazului. Un truc genial te ajută să economisești timp în bucătărie, astfel că lucrurile pot merge mai repede decât crezi.

Cum fierbi cartofii mai repede

Cartofii sunt una dintre legumele care pot fi preparate în numeroase moduri. Pot fi prăjiți, pot fi copți, dar și fierți. De asemenea, spre deosebire de alte rețete, dacă fierbi cartofi vei obține o masă ceva mai săracă în calorii.

ADVERTISEMENT

Vestea proastă este că atunci când fierbi cartofii, poate dura chiar și o jumătate de oră până sunt gata. Iar asta poate fi destul de neplăcut. Tocmai din acest motiv, multe persoane aleg să opteze pentru cei prăjiți, care sunt gata în timp record.

Dacă vrei să fierbi cartofii mai repede însă, sunt soluții. Un truc genial te ajută să îi ai gata în doar câteva minute. Practic poți reduce timpul de fierbere chiar și la jumate dacă urmezi fiecare sfat în parte.

ADVERTISEMENT

Revenind deci, dacă vrei să fierbi cartofii mai repede, prima oară spală-i bine cu apă. Fă apoi mai multe găuri cu ajutorul unei furculițe în jurul lor. Acoperă-i ulterior cu o folie alimentară, ori o pungă de plastic dacă ai prin casă.

Trucuri pe care merită să le încerci

Cartofii se lasă apoi maxim 10 minute la cuptorul cu microunde, la cea mai mare putere. După ce timpul trece, îi poți pune la fiert așa cum o făceai și până acum. Diferența este că acum fierbi cartofii în doar câteva minute.

ADVERTISEMENT

Nu îți face griji, pentru că acest truc nu afectează deloc gustul lor și nici textura. Astfel, după fierbere, vei vedea că fiecare cartof în parte va fi la fel de moale și de gustos. Iar un alt truc care merită încercat este cel cu apă rece.

Asta te ajută atunci când vrei să decojești cartofii mai repede. Înainte de a opri aragazul după ce s-au fiert, adaugă apă rece deasupra. Vei observa că fiecare cartof ajunge să se decojească singur, iar tu vei scăpa de timpul petrecut în bucătărie pentru a face asta.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru esențial pe care trebuie să trebuie să îl știi este că de fiecare dată, cartofii trebuie puși în apa care fierbe deja. Evită să îi lași în apă rece așteptând să înceapă procesul de fierbere, pentru că își pierd din proprietăți. 

ADVERTISEMENT