Curățarea hainelor devine de multe ori o misiune grea sau chiar imposibilă. Asta după ce le-am pătat cu produse ce sunt bine absorbite, grăsimea de exemplu. Oricât am încerca apoi să o eliminăm de pe țesături, pare că nu vom reuși. Însă, noi cunoaștem câteva trucuri.
Grăsimea este un adevărat rival pentru hainele noastre. Din momentul în care pătrunde în ele se formează ca o pată rigidă și strică materialul. Pentru multe doamne și domnișoare ar însemna o reală pagubă să le deterioreze rochia sau o bluză favorită. Iată cinci metode salvatoare.
O parte dintre trucurile pe care le vom dezvălui te vor lăsa fără cuvinte, încât le vei transmite și altora. Sigur ai mai auzit de produsele de mai jos și nu credeai că sunt de folos inclusiv în igiena hainelor. Sigur le ai acum prin locuință, iar dacă nu, se găsesc ușor în magazine sau…farmacii.
Știai despre aspirină că poate îndepărta grăsimea de pe un articol vestimentar? Ia o pastilă și zdrobește-o, amestec-o cu puțină apă caldă și aplică pasta obținută pe suprafața afectată. Un interval de 10-15 minute ar trebui să fie suficient încât grăsimea să dispară.
O altă soluție este pudra de talc. O poți achiziționa tot din farmacii și tot ce trebuie să faci este să o așezi cât mai rapid pe grăsimea proaspăt absorbită de haine. Las-o să acționeze vreme de 30 de minute. Finalul te va uimi, căci tricoul, cămașa/rochia vor părea ca noi.
Mai departe, nu ezita să apelezi și la sare, ingredientul cel mai folosit în bucătărie. Aplic-o într-un strat generos pe pata de grăsime și presează totul cu o cârpă. Vei observa cum grăsimea dispare cât ai clipi. Spre final, scutură haina de sare și bag-o la spălat.
Nu o să-ți vină să crezi, dar detergentul de vase ajută inclusiv hainele să se curețe, nu doar vasele din care mâncăm. Se toarnă o cantitate mică pe zona deteriorată, se fac mișcări circulare și la fel ca în celelalte cazuri, se lasă să acționeze 15-30 de minute.
Și un dizolvant comercial dă efecte. Ai grijă, însă, ca acesta să nu aibă efect și de decolorare. Toarnă puțin pe zona unde este nevoie, se lasă să acționeze între 30 și 40 de minute, după care introducem haina în mașina de spălat. Fiți precauți la temperatură!
Printre toate acestea, ai grijă și să respecți instrucțiunile de folosire a unui articol vestimentar, care sunt menționate pe etichetă. Aceasta nu trebuie ignorată, căci datorită ei putem evita o decolorare, o micșorare a articolelor sau o pierdere a culorii lor.