Life

Cum îndepărtezi ușor rugina și depunerile de calcar. Trucul care nu dă niciodată greș

Află cum îndepărtezi ușor rugina și depunerile de calcar de pe orice suprafață. Există un truc care nu dă niciodată greș.
02.09.2021 | 18:59
Cum indepartezi usor rugina si depunerile de calcar Trucul care nu da niciodata gres
ADVERTISEMENT

Iată cum îndepărtezi ușor rugina și depunerile de calcar. Tot ce trebuie să faci este să folosești un truc care nu dă niciodată greș și este foarte simplu, la îndemâna oricui.

Secretul este să prepari o soluție cu ingrediente pe care le găsești ușor. În plus, este o variantă mult mai ieftină și foarte ușor de făcut, iar rezultatul este uluitor. Află care este trucul minune pentru rugină și depuneri calcaroase!

ADVERTISEMENT

Cum îndepărtezi ușor rugina și depunerile de calcar. Trucul care nu dă niciodată greș

Dacă te întrebi cum să îndepărtezi ușor rugina și depunerile de calcar, află că există un truc mult mai simplu și accesibil decât soluțiile de curățat.

Trebuie doar să ai la îndemână amoniac și peroxid de hidrogen (apă oxigenată), ingrediente care se găsesc foarte ușor. Cu ajutorul lor poți curăța rugina de pe orice suprafață, potrivit rețete-ușoare.info.

ADVERTISEMENT

Trebuie să iei un recipient din sticlă de 0,5 l și să-l clătești sub un jet de apă, apoi să îl usuci cu un prosop normal sau de bucătărie. Este foarte important să-ți pui mănuși de cauciuc în timpul procesului.

În borcan se toarnă 100 g de amoniac, apoi 50 g de apă oxigenată, în fir subțire. Se amestecă totul prin agitarea borcanului.

ADVERTISEMENT

Soluția se aplică pe o cârpă curată și se pune pe suprafețele acoperite cu rugină. Se lasă soluția să acționeze timp de 10-15 minute, după care se clătește cu apă de sub robinet.

De asemenea, apa oxigenată este foarte utilă dacă vrei să cureți cada de depunerile de calcar, petele galbene sau suprafețele gri. Folosește un recipient cu pulverizator pentru a aplica soluția pe suprafață, se lasă să acționeze 30 de minute și se spală cu apă caldă.

ADVERTISEMENT

Cada se poate curăța foarte ușor și dacă presari bicarbonat de sodiu și apoi torni oțet. Se freacă cu o perie și se clătește cada.

Amestecul de oțet și sare poate fi de mare ajutor dacă vrei să cureți depunerile de calcar din cadă. Se amestecă ingredientele în proporție de 1:1 și se freacă suprafața până va fi curată.

Cum cureți depunerile calcaroase din mașina de spălat

Mașina de spălat trebuie curățată la fiecare trei luni, însă depunerile de calcar pot fi o adevărată bătaie de cap. Acidul citric este cea mai bună variantă pentru a îndepărta calcarul. Se adaugă 60 g de acid citric în compartimentul destinat detergentului, apoi se dă drumul la spălare la ciclul la cea mai înaltă temperatură.

Ai nevoie doar de 2 pahare de oțet, 1/4 pahar de bicarbonat de sodiu, 1/4 pahar cu apă și un burete. Într-un vas se amestecă bicarbonatul și apa, iar acest amestec se adaugă în compartimentul pentru detergent. Oțetul se toarnă în cuva mașinii de spălat.

Se spală mașina, setând regimul obișnuit de spălare. După ce ciclul de spălare se termină, garnitura de cauciuc și ușa mașinii se șterg cu buretele. Se lasă deschisă ușa mașinii ca să se usuce cuva.

ADVERTISEMENT
Tags: