Life

Cum îți cureți lacul de pe unghii fără acetonă. Trucuri banale, dar extrem de eficiente

Cum să îndepărtezi oja de pe unghii fără acetonă. Sigur ai măcar unul dintre aceste produse în casă, dar nu tea-i fi gândit că ajută.
20.07.2023 | 23:50
Cum iti cureti lacul de pe unghii fara acetona Trucuri banale dar extrem de eficiente
Trucurile simple prin care să îndepărtezi oja de pe unghii fără acetonă. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Dacă ți-ai dat seama că nu mai ai acetonă pentru a îndepărta oja de pe unghii, nu te enerva și nici nu te grăbi la magazin. Există câteva trucuri banale care te vor ajuta să rezolvi această problemă până ajungi la cumpărături.

Cum ștergi oja de pe unghii fără acetonă

O sesiune de manichiură este răsfățul pe care orice femeie ar trebui să și-l permită din când în când. Iar atunci când vine vorba despre cea realizată acasă, unul dintre cele mai enervante momente este când rămâi fără acetonă, necesară pentru a îndepărta lacul de unghii.

ADVERTISEMENT

Probabil că oricine s-a aflat măcar o dată în această situație și a avut două opțiuni, să renunțe la idee până când ajunge la cumpărături ori să plece chiar în acel moment la magazin să cumpere cele necesare.

Dar există mult mai multe soluții, pentru că oja poate fi îndepărtată de pe unghii și fără acetonă. Iar utile sunt chiar câteva produse pe care oricine le are în casă, dar la care nu s-ar fi gândit să le folosească în acest scop.

ADVERTISEMENT

De pildă, poate fi folosită orice soluție pe bază de alcool. Cu cât este mai concentrată, cu atât este mai bună. Și dacă nici spirt nu mai ai, fixativul este la fel de eficient pentru curățarea lacului de unghii întărit.

În lipsă de acetonă, oja de pe unghii poate fi ștearsă și cu un deodorant de tip roll-on sau cu dezinfectant de mâini. Astfel că, în cazul unei urgențe, ai la dispoziție tot ce ai nevoie chiar în trusa de îngrijire.

ADVERTISEMENT

Soluția la care nu te-ai fi gândit până acum: băuturile spirtoase

Și dacă se întâmplă să nu ai nici aceste produse și nici acetonă pentru a îndepărta oja de pe unghii, ei bine o metodă la care nu te-ai fi gândit este să folosești băuturi spirtoase tari, cum ar fi vodka sau ginul.

O altă soluție este să combini puțin oțet cu zeama de la o jumătate de lămâie într-un bol. Ține unghiile în acest amestec timp de 10-15 minute apoi șterge-le cu vată sau dischete demachiante așa cum ai face în mod obișnuit.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pasta de dinți este la fel de bună atunci când vrei să-ți cureți oja de pe unghii fără acetonă. Opțional, poți forma un amestec cu puțin bicarbonat de sodiu pe care să-l pui pe fiecare unghie în parte și pe care să-l îndepărtezi cu ajutorul unui periuțe vechi.

ADVERTISEMENT
Tags: