Life

Așa se face corect omleta. Rețeta marilor șefi bucătari din Franța

Cu toate că omleta poate părea un preparat banal, cu rețeta perfectă poate deveni perfectă. Cum să o faci conform marilor chefi.
11.06.2023 | 17:19
Asa se face corect omleta Reteta marilor sefi bucatari din Franta
Cum să prepari omleta perfectă conform marilor chefi bucătari. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Chiar dacă pare că nu este nimic dificil în a prepara omleta există reguli importante, prezentate într-o rețetă de unul dintre chefii bucătari care au studiat la școala pariziană Cordon Bleu. Ce nu trebuie să faci niciodată.

Cum să prepari omleta perfectă

Pentru mulți dintre noi, omleta este un mic dejun rapid și la îndemână, dar dacă vrei să iasă perfectă nu este atât de simplu. Celebra școală pariziană Cordon Bleu, unde s-au format mari bucătari, are câteva reguli stricte în ceea ce privește acest preparat.

ADVERTISEMENT

Julia Child, unul dintre chefii care a absolvit instituția, a prezentat rețeta clasică de omletă franceză în cadrul emisiunii sale culinare, iar aceasta conține numai patru ingrediente, căci produsele pe care obișnuim să le adăugăm de obicei au fost eliminate de pe listă.

Omleta perfectă nu conține numeroase tipuri de brânzeturi, jambon, șuncă și nici ierburi aromatice. De fapt, este nevoie doar de: 3 ouă, sare, piper negru măcinat și unt- 20 de grame pentru preparat, 10 grame pentru servit.

ADVERTISEMENT

Important este ca ouăle să fie de cea mai bună calitate. În plus, francezii nu folosesc niciodată ulei. Nu contează dacă este de floarea-soarelui sau un alt tip de ulei, ci doar unt de cea mai bună calitate, adică cel cu 82% grăsime.

Rețeta pas cu pas

Acestea fiind spuse, pașii pentru a prepara pas cu pas după omleta franțuzească nu sunt deloc greu de urmat. Ouăle se sparg într-un bol și se condimentează, după gust, doar cu sare și piper. Apoi se bat foarte bine.

ADVERTISEMENT

Untul se pune la topit, la foc mediu, într-o tigaie antiaderentă. Atunci când s-a încins, se toarnă ouăle în tigaie. E important ca după aceea, cu o mână să fie mișcată cratița, ușor, iar cu o furculiță să se amestece în mijlocul compoziției până când începe să se coaguleze.

Focul nu trebuie să fie mare, deoarece omleta nu trebuie să se întărească prea repede sau să capete o culoare maronie. Când ouăle nu mai pot fi amestecate, se ridică ușor tigaia, se înclină și cu ajutorul unei spatule se rulează.

ADVERTISEMENT

Chef Julia Child a dezvăluit în rețeta de omletă că aceasta se servește alături de cele 10 grame de unt topit menționate anterior. Cu siguranță acest mod de preparare merită încercat măcar o dată.

ADVERTISEMENT