Tu ai aerul din casă uscat? Poate te confrunți cu această problemă, însă nu îți dai seama cum să recunoști situația. Adevărul este că sunt anumite semne clare care îți spun că trebuie să iei măsuri.
În cazul în care nu știai, dacă ai aerul din casă e uscat, te poți confrunta cu anumite stări neplăcute. Acest lucru nu afectează doar atmosfera din locuința ta, ci te poate afecta direct chiar și pe tine.
Conform stadlerform.com, dacă nivelul de umiditate din casa ta nu este unul bun, pielea ta va fi și ea uscată. Mai exact, pielea ajunge să se deshidrateze, iar mai apoi te poți confrunta cu senzația de uscăciune și de iritare.
Un al doilea semn care îți spune că trebuie să iei măsuri e gâtul uscat și tusea iritantă. În cazul în care nu știai, aerul uscat poate provoca aceste simptome. Din cauza lipsei de umiditate din aer, căile respiratorii devin uscate și iritate.
Ai buzele crăpate și uscate? Atunci s-ar putea ca aerul din casă să fie uscat. La fel ca și în cazul pielii, buzele se deshidratează când umiditatea nu este una normală. De asemenea, s-ar putea să simți nevoia să bei apă mult mai des.
Un alt semn care trebuie să îți atragă atenția e disconfortul la nivelul ochilor. Te confrunți cu ochi uscați sau cu roșeață la nivelul lor deși nu faci nimic deosebit zilnic? Atunci problema ar putea fi calitatea aerului din casă.
Dacă ai plante în casă și ele îți pot confirma faptul că există o problemă. În locuri unde nu există suficientă umiditate, plantele ajung să se usuce și să se ofilească cu mult mai repede. Iar asta confirmă prezența aerului uscat.
Totodată, dacă observi acumularea electricității statice în camere, s-ar putea ca de asemenea, aerul din casă să fie uscat. Ce faci în această situație și cum să rezolvi această problemă?
În cazul în care observi aceste semne, cel mai bine e să iei atitudine. Trebuie doar să crești nivelul de umiditate din locuința ta. Poți opta pentru un umidificator, ori, dacă vrei o metodă tradițională, poți să plasezi niște recipiente cu apă în încăpere.