Life

Cum îți dai seama dacă iaurtul e stricat. Cât timp îi ia, de fapt, să expire

Cum îți dai seama dacă iaurtul e stricat. Informațiile arată că acesta expiră la mult timp după data înscrisă pe ambalaj.
26.04.2023 | 16:57
Cum iti dai seama daca iaurtul e stricat Cat timp ii ia de fapt sa expire
Cum poți să îți dai seama dacă iaurtul este stricat. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum poți să îți dai seama dacă iaurtul e stricat. Cât timp îi ia acestuia să expire, de fapt și cum știi dacă mai este bun să îl mănânci.

Cum poți să îți dai seama dacă iaurtul este stricat

Iaurtul ar trebui păstrat în frigider circa două săptămâni de la momentul în care este cumpărat. Acesta tot ar fi bun de mâncat și atunci. Iată adevărul din spatele acestei povești.

ADVERTISEMENT

Iaurtul ar putea fi bun pentru a fi mâncat chiar și la două săptămâni de la momentul în care acesta expiră. Data înscrisă pe acesta este cea recomandată pentru consum, ce nu este totuna cu expirarea.

În schimb, iaurtul este stricat în cu totul alt moment așa că poți să-l mănânci și după ce a expirat acel termen. Poți să ți dai seama că iaurtul s-a stricat prin mirosul său.

ADVERTISEMENT

La fel ca și laptele, acesta are un miros acidulat care te va face imediat să îți dai seama că nu mai este bun să îl mănânci. Iaurtul poate să fie stricat și atunci când are o textură granulată.

Acesta trebuie să fie cremos așa că dacă vezi orice lucru suspect în ceea ce privește textura, mai bine să nu îl mănânci.

ADVERTISEMENT

Cum poți să îți dai seama că iaurtul e stricat

Un alt semn care poate să îți indice că iaurtul tău din frigider s-a stricat este lichidul în exces. Lichidul de la suprafață pe care îl găsim în orice iaurt este absolut normal. În schimb, ce nu este normal este să avem un lichid mult prea mult.

Acela poate fi un semn că iaurtul s-a stricat și cel mai bine pentru noi ar fi să nu îl mai consumăm. Data expirării indicată pe un aliment arată perioada în care acesta este cu cele mai bune calități nutritive. Însă termenele de expirare nu ar trebui să indice data până la cu care poate fi consumat un aliment.

ADVERTISEMENT

În schimb, termenul „a se consuma până la data de…” trebuie respectat fiind vorba despre produse mai ușor alternabile, cum ar fi peștele carnea laptele sau brânzeturile.

ADVERTISEMENT