Life

Ce se întâmplă dacă pui sare în iaurt. Rezultatul e uimitor

Ce efect are combinația dintre iaurt și un praf de sare. E un truc inedit care te va impresiona încă de la prima utilizare.
12.01.2023 | 17:23
Ce se intampla daca pui sare in iaurt Rezultatul e uimitor
Ce efect are combinația dintre iaurt și un praf de sare. E un truc inedit care te va impresiona încă de la prima utilizare. Sursa foto: Youtube.com
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă pui sare în iaurt. Rezultatul e uimitor. Specialiștii culinari au dezvăluit care este secretul combinației dintre cele două ingrediente pe care, cu siguranță, nu te-ai gândit până acum să le alături.

Ce efect are combinația dintre iaurt și un praf de sare. E un truc inedit care te va impresiona încă de la prima utilizare

Iaurtul este unul dintre produsele de bază, care nu lipsește din niciun coș de cumpărături sau din frigider. Se poate consuma simplu sau în combinație cu fructe uscate mărunțite, fulgi de porumb. cereale sau musli.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se poate îndulci cu o linguriță de miere, însă puțină lume știe că se poate adăuga un praf de sare care are rolul de a crea o gustare cu totul nouă. În felul acesta poți pregăti o cremă tartinabilă de casă foarte delicioasă.

Tot ce trebuie să faci este să pui sare în iaurtul alb și să amesteci cu foarte mare grijă. Cele două ingrediente trebuie să devină o compoziție care se va trece prin strecurătoare. Se folosește un prosop de in.

ADVERTISEMENT

E foarte important să strângi foarte bine prosopul pentru a elimina excesul de lichid din iaurt. Trebuie să stea peste noapte la congelator. A doua zi, dimineața, iaurtul obținut se pune într-un bol de sticlă.

În vasul în care stă iaurtul se pot adăuga și alte produse și condimente. Cele care merg de minune sunt roșiile uscate și busuiocul care se toacă cu ajutorul unui cuțit. Vinetele adaugă, de asemenea, o aromă specială.

ADVERTISEMENT

Iaurtul cremos, ideal în timpul temperaturilor ridicate

Iaurtul cremos în combinație cu apă și un praf de sare poate fi transformat într-o băutură ideală în timpul temperaturilor ridicate. Potrivit lataifas.ro, este vorba de Ayran care este consumată frecvent în Turcia și care hidratează corpul.

În plus, această băutură menține un nivel sănătos în cazul tensiunii arteriale și oferă corpului toate mineralele necesare pentru a rezista în zilele caniculare.

ADVERTISEMENT

Băutura este recomandată inclusiv de nutriționistul Mihaela Bilic. Totodată, rețeta originală are mai multe versiuni și denumiri care se pot întâlni în Irak, Liban, Azerbaidjan și Balcani.

ADVERTISEMENT
Tags: