News

Mâncare expirată în 12 școli din București. Comisarii ANPC au dat amenzi de 10.000 de lei

Mâncare expirată în 12 școli din București, unde comisarii ANPC au dat amenzi de 10.000 de lei unei firme de catering care era responsabilă.
21.03.2023 | 17:08
Mancare expirata in 12 scoli din Bucuresti Comisarii ANPC au dat amenzi de 10000 de lei
Mâncare expirată în 12 școli din București. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Mâncare expirată în 12 școli din București, unde inspectorii ANPC au constatat că o firma de catering livra mâncare care era pregătită în condiții mizere, iar alimentele nu respectau normele impuse de țara noastră. Au fost date amenzi mari în acest caz.

Mâncare expirată în 12 școli din București

Firma care oferă servicii de catering pentru mai multe unități de învățământ din București a fost închisă temporar. Comisarii ANPC au anunțat că au găsit la sediul acestei firme mai multe materii prime expirate și echipamente de gătire neigienizate. Totodată, firma a fost amendată cu 10.000 de lei, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

”În urma primirii unei sesizări de la un consumator, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB) a făcut un control la operatorul economic Stancu Flavius Cristian Întreprindere Individuală, cu sediul în Sectorul 1 al Capitalei, care realizează servicii de catering pentru copiii din 12 unităţi de învăţământ şi instituţii din Bucureşti şi din localitatea Bolintin, judeţul Giurgiu”, a transmis ANPC.

Conform News.ro, firma de catering trimitea mâncare la 12 unități de învățământ din București, pe această listă fiind incluse, printre altele, Școala nr. 200 (Sectorul 3), Școala nr. 51 (Sectorul 2), Școala Banu Băleanu (Bolintin Val – judeţul Giurgiu), Fundaţia Romanian Angel Appeal, Crucea Roşie Bucureşti, Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif, Disney Land SRL, Gokids Educational SRL, Asociaţia Ioni – Academia copiilor, Asociaţia pentru evoluţie – ROTAS, I&G Smart Vision SRL, Cireşel şi Cireşica SRL.

ADVERTISEMENT

”Echipele de control au descoperit materii prime cu data limită de consum depăşită, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, vopsea exfoliată, chedere depreciate, impurităţi, praf, gheaţă în strat masiv; utilizarea bureţilor de sârmă pentru vase, coşuri pentru colectarea reziduală neacoperite, vase şi ustensile de bucătărie uzate, cu arsură în strat masiv;

Folosirea unor echipamente de gătire (aragaz, hotă, cuptor) neigienizate, cu urme de uzură, grăsime solidificată, arsură în strat masiv; lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire; lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului utilizat”, mai transmite ANPC.

ADVERTISEMENT

Alte nereguli constatate de comisarii ANPC ar fi depozitarea produselor de panificație în razele Soarelui, păstrarea preparatelor calde neacoperite, depozitate le temperatura camerei, așezate pe ”un rastel cu depuneri masive de impurități și praf”. Totodată, ANPC a comunicat că descoperit plăci fisurate în locație, alături de pereți cu pete și vopsea exfoliată.

De asemenea, comisarii ANPC au reproșat companiei respective că nu prezenta pe alimente informații referitoare la ingredientele cu potențial alergen pe documentul de însoțire a mărfii sau în listele meniu. În consecință, ”comisarii ANPC au oprit definitiv de la utilizare produsele alimentare neconforme, au dat amenzi în valoare de 10.000 de lei şi au închis temporar unitatea, până la remedierea deficienţelor”.

ADVERTISEMENT