Cum îți dai seama dacă puiul gătit comandat la restaurant este stricat. Este un detaliu important la care trebuie să fii atent.
La ce detalii trebuie să fii atent pentru a nu mânca acest aliment stricat. Carnea de pui este una dintre cele mai sensibile la depozitare și se poate strica foarte ușor.
Tocmai de aceea, trebuie să fii foarte atent la mâncarea comandată la restaurant, în special la carnea de pui. Sunt mai multe semne care te fac să îți dai seama.
Primul lucru la care trebuie să fii atent este textura puiului. Fiecare bucată tăiată trebuie să fie una fermă.
Puiul gătit ar trebui să fie moale și suculent. Dacă găsești că puiul este prea uscat, tare sau își schimbă textura într-un mod neobișnuit, acest lucru poate indica faptul că nu este în stare bună.
Și desigur, trebuie să fiți foarte atenți la miros pentru că dacă miroase în orice fel ciudat atunci este cel mai probabil stricat.
Analizează aspectul puiului. Dacă are o culoare neobișnuită, este decolorat sau prezintă pete sau zone închise, acestea pot fi semne de deteriorare.
Dacă puiul are un gust amar, acru sau alterat în vreun fel, aceasta poate fi o indicație că nu mai este în condiții bune pentru consum.
Dacă ai orice îndoieli cu privire la starea puiului gătit, cel mai sigur este să nu îl consumi și să-l returnezi personalului de la restaurant pentru a investiga problema.
De asemenea, este întotdeauna bine să alegi restaurante de încredere care respectă normele de igienă alimentară pentru a minimiza riscul de a primi alimente stricate sau nesigure.
Așa că nu ar strica să verifici pe internet recenzii despre localul la care urmează să mănânci.