Life

Cum îți dai seama dacă puiul gătit comandat la restaurant este stricat. Trebuie să fii atent la un detaliu simplu

Cum îți dai seama dacă puiul gătit comandat la restaurant este stricat. Sunt câteva lucruri la care trebuie să fii mai atent.
20.08.2023 | 16:55
Cum iti dai seama daca puiul gatit comandat la restaurant este stricat Trebuie sa fii atent la un detaliu simplu
Cum îți dai seama dacă puiul gătit comandat la restaurant este stricat. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum îți dai seama dacă puiul gătit comandat la restaurant este stricat. Este un detaliu important la care trebuie să fii atent.

Cum îți dai seama dacă puiul gătit comandat la restaurant este stricat

La ce detalii trebuie să fii atent pentru a nu mânca acest aliment stricat. Carnea de pui este una dintre cele mai sensibile la depozitare și se poate strica foarte ușor.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, trebuie să fii foarte atent la mâncarea comandată la restaurant, în special la carnea de pui. Sunt mai multe semne care te fac să îți dai seama.

Primul lucru la care trebuie să fii atent este textura puiului. Fiecare bucată tăiată trebuie să fie una fermă.

ADVERTISEMENT

Puiul gătit ar trebui să fie moale și suculent. Dacă găsești că puiul este prea uscat, tare sau își schimbă textura într-un mod neobișnuit, acest lucru poate indica faptul că nu este în stare bună.

Și desigur, trebuie să fiți foarte atenți la miros pentru că dacă miroase în orice fel ciudat atunci este cel mai probabil stricat.

ADVERTISEMENT

Aspectul cărnii ne poate spune dacă este proaspătă sau nu

Analizează aspectul puiului. Dacă are o culoare neobișnuită, este decolorat sau prezintă pete sau zone închise, acestea pot fi semne de deteriorare.

Dacă puiul are un gust amar, acru sau alterat în vreun fel, aceasta poate fi o indicație că nu mai este în condiții bune pentru consum.

ADVERTISEMENT

Dacă ai orice îndoieli cu privire la starea puiului gătit, cel mai sigur este să nu îl consumi și să-l returnezi personalului de la restaurant pentru a investiga problema.

De asemenea, este întotdeauna bine să alegi restaurante de încredere care respectă normele de igienă alimentară pentru a minimiza riscul de a primi alimente stricate sau nesigure.

Așa că nu ar strica să verifici pe internet recenzii despre localul la care urmează să mănânci.

ADVERTISEMENT