Life

Cum îți poți da seama dacă cineva ți-a accesat telefonul pentru a-ți citi mesajele de pe WhatsApp. Metoda e cât se poate de simplă

Specialiștii admit că există șapte semne prin care poți descoperi dacă cineva ți-a verificat mesajele private de pe WhatsApp.
19.02.2023 | 18:10
Cum iti poti da seama daca cineva tia accesat telefonul pentru ati citi mesajele de pe WhatsApp Metoda e cat se poate de simpla
Cum îți poți da seama dacă cineva ți-a accesat telefonul pentru a-ți citi mesajele de pe WhatsApp. Sursa foto: instagram/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Discuțiile de pe WhatsApp sunt convorbiri private, care, fie că ascund sau nu ceva, nu au dreptul să fie accesate de către alte persoane. Cel puțin nu fără acordul proprietarului telefonului mobil. Conform experților îți poți da seama prin intermediul a șapte semne dacă cineva ți-a accesat dispozitivul să-ți verifice mesajele.

Metoda prin care verifici dacă ți-a fost accesat telefonul fără acord

Specialiștii susțin că prima modalitate presupune verificarea istoricului de pe internet. Șansele sunt mici să vedeți dacă v-a fost accesat dispozitivul, în situația în care vă confruntați cu un spion de telefon cu experiență. Cu puțin noroc și pricepere, totuși, istoricul de navigare te poate ajuta să detectezi dacă cineva a făcut, totuși, acest lucru.

ADVERTISEMENT

Mesajele au fost citite fără ca tu să știi

Cea mai simplă și rapidă variantă prin care poți detecta o activitate neobișnuită pe telefonul tău apare atunci când mesajele de pe WhatsApp îți sunt citite, fără să fii tu cel care ai dat click pe ele. În momentul în care apropiații vă trag la răspundere că le dați seen este clar un semnal de alarmă. Nu puteți anula citirea unui mesaj, iar asta face prinderea spionilor mult mai ușoară.

Primiți mesaje text ciudate sau jignitoare

Dacă persoana care îți accesează telefonul fără voia ta știe de șiretlicul de mai sus, atunci va recurge la ștergerea tuturor conversațiile pe care le-a avut pe WhatsApp. Asta, însă, nu înseamnă că persoanele cu care a purtat conversații nu vor începe să trimită mesaje ciudate sau furioase la adresa dumneavoastră. Acesta ar putea fi un alt semn de joc murdar.

ADVERTISEMENT

Atenție la aplicații

O a patra metodă adusă în discuție de experți face trimitere la caruselul de aplicații. Astfel, vedeți ordinea aplicațiilor pe care le-ați utilizat cel mai recent, ceea ce indică, în cazul în care sesizați ceva neașteptat, dacă ceva este în neregulă.

Consumarea datelor mobile într-un timp mult mai scurt

De asemenea, dacă conștientizați că datele mobile alocate pe luna respectivă s-au epuizat puțin mai devreme decât în mod normal, vă poate ridica un semn de întrebare. Asta ar putea indica faptul că cineva a stat pe telefonul tău mai mult decât o faci tu. Puteți detecta acest lucru doar dacă telefonul v-a fost spionat serios.

ADVERTISEMENT

Timpul petrecut pe ecran a crescut brusc

Dacă timpul petrecut pe ecran a crescut brusc, poate indica, la fel ca nivelul ridicat de utilizare a datelor, dacă cineva a intrat pe telefon fără știrea ta. Intrând în setări, puteți vedea toată activitatea din timpul de ecran.

Aplicațiile accesate într-un anumit moment al zilei

Performanța dispozitivelor existente la momentul actual pe piață, pe lângă monitorizarea timpului total pe care l-ați petrecut pe telefon, mai indică și ce aplicații ați accesat și în ce moment al zilei. De exemplu, dacă știți că nu ați fost pe telefon la ora 15:00, dar activitatea din timpul petrecut pe ecran arată că ați fost pe Tik Tok, acest lucru v-ar putea oferi toate dovezile de spionaj de care aveți nevoie.

ADVERTISEMENT

Țineți cont de cele prezentate mai sus și descoperiți dacă cineva vă încalcă dreptul la intimitate. Acest lucru poate fi pedepsit prin lege dacă există dovezi în acest sens.

ADVERTISEMENT
Tags: