Fotbal international

Cum joacă Dan Petrescu meciul decisiv cu Celtic pentru primăvară Europa League: formulă ofensivă şi două absenţe de marcă

12.12.2019 | 13:20
Cum joaca Dan Petrescu meciul decisiv cu Celtic pentru primavara Europa League formula ofensiva si doua absente de marca
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu va aborda ofensiv partida cu Celtic, ultima din grupele Europa League şi cea care îi poate aduc CFR-ului calficarea în primăvara europeană. Deşi are nevoie doar de un egal pentru a ajunge în fazele superioare ale competiţiei, Petrescu va juca tot în sistemul 4-3-3, cu doi atacanţi de meserie în avanposturi.

Cum joacă Dan Petrescu în CFR – Celtic: Omrani şi Traore vor fi pe teren

Dan Petrescu nu schimbă sistemul şi nu se baricadează pentru a scoate un 0-0 în partida cu Celtic de joi seara, de la 19.55. Tehnicianul ardelenilor va miza pe acelaşi 4-3-3 care l-a adus, practic, până aici, la doar un punct distanţă de calificarea sigură în şaisprezecimile celei de-a doua competiţii continentale.

ADVERTISEMENT

Petrescu nu se va putea baza pe Kevin Boli, fundaşul central care s-a accidentat la meciul Hermannstadt din Casa Pariurilor Liga 1, francezul neputând fi refăcut până la ora de start a meciului cu Celtic. Cum Vinicius nu este inclus pe lista UEFA, Mike Cestor va fi titularul postului de stoper, lângă Andrei Burcă.

Apărarea este completatată de Mateo Susic şi de Mario Camora, căpitanul clujenilor, care vor încerca să oprească raidurile scoţienilor spre poarta lui Giedrius Arlauskis.

ADVERTISEMENT

La mijloc, cei trei fotbalişti care vor încerca să aducă echilibrul formaţiei lui Dan Petrescu sunt experimentaţii Damjan Djokovic şi Emmanuel Culio, alături de Mihai Bordeianu, românul care s-a impus în acest sezon ca titular indiscutabil în centrul liniei mediene.

Atacul este oarecum surprinzător, pentru că ar fi fost poate de aşteptat ca Petrescu să joace doar cu un vârf clasic şi să trimită în benzi doi mijlocaşi de meserie, pentru a transforma mai uşor sistemul într-un 4-5-1, mai ales pe faza defensivă.

ADVERTISEMENT

Nu va fi cazul însă. Lacina Traore va fi în centrul ofensivei, Billel Omrani va evolua undeva în stânga, în timp ce pe partea dreaptă a atacului va juca Ciprian Deac. Mario Rondon îşi ispăşeşte ultima etapă de suspendare după eliminarea din victoria de la Cluj cu Rennes.

Celtic va juca cu o echipă improvizată pe “Dr. Constantin Rădulescu”, nord-irlandezul Neil Lennon, antrenorul campioanei Scoţiei, venind la Cluj fără cinci titulari obişnuiţi. Pe banca de rezerve vor fi chiar trei jucători sub 20 de ani. 

ADVERTISEMENT

CFR Cluj-Celtic se joacă de la ora 19.55. De la aceeaşi oră, în grupă se dispută celălalt meci, Rennes-Lazio. În caz că obţin un egal, campionii României sunt siguri că vor termina pe 2 grupa (dominată de Celtic) şi că se califică în primăvară. În cazul unei înfrângeri, vor trebui să aştepte rezultatul din Franţa, acolo unde Lazio nu trebuie să bată.

  • Primul 11 al CFR cu Celtic: Arlauskis – Susic, Burcă, Cestor, Camora – Djokovic, Bordeianu, Culio – Deac, Traore, Omrani
ADVERTISEMENT