Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cum l-a făcut Răchită fotbalist pe Budescu: „L-am trimis cu japca la școală!”

Vivi Răchită a dezvăluit cum l-a scos pe Constantin Budescu din antrenament și l-a trimis la liceu. Jucătorul i-a mulțumit peste ani.
31.07.2023 | 10:43
Cum la facut Rachita fotbalist pe Budescu Lam trimis cu japca la scoala
Constantin Budescu a fost comparat cu Tavi Popescu, „prințișorul” FCSB. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vivi Răchită și-a adus aminte la FANATIK SUPERLIGA clinciurile pe care le-a avut cu Budescu în perioada când era doar un puști cu un mare talent.

Andrei Vochin a vorbit despre „prințișorul” Tavi Popescu: „Cu ăsta trebuie să fiu cel mai dur”

Andrei Vochin a vorbit despre greșelile pe care antrenorii le fac cu marile talente: „Ce fac cluburile care le dă Dumnezeu câte o perluță în curte? Cu scouting-ul m-am lămurit de foarte multe ori cum stau lucrurile. Cum procedează? 

ADVERTISEMENT

În loc să socotească: ‘Are calități de la Dumnezeu și cu ăsta trebuie să fiu cel mai dur, nu cu ceilalți care nu știu fotbal. Dacă eu nu voi fi cel mai dur cu el, din perluță se va transforma într-un prințișor!’”.

Consilierul FRF a făcut referire directă la Octavian Popescu, aflat într-o mare cădere de formă„Ce face un prințișor la o echipă mică de club, de la Nucet să spunem. Pentru că nu are pe cineva care să îl biciuie, ca să nu îl piardă cumva părintele, să-l ia de-acolo, să îl ducă, el are voie să facă orice! Și sunt mulți ca el în toată țara! 

ADVERTISEMENT

Dacă nu vrea să se pregătească într-o zi, ‘lasă că ne câștigă meciul sâmbătă!’. De parcă e important rezultatul la 13 ani! Așa cum cred mulți. Nu e important rezultatul nici la 19 ani! Și ca să nu piardă prințișorul și să se supere, nu îl trimit la sală, nu stau cu el, nu-ți face școală…”, a fost discursul dur al lui Vochin, la FANATIK SUPERLIGA.

Vivi Răchită, conflict cu Budescu la Petrolul: „L-am trimis cu japca la liceu cu antrenor secund!”

Vivi Răchită a dezvăluit cât de mult s-a zbătut cu Budescu în perioada în care era junior: „Am avut și eu prințișor. L-am avut pe Budescu la 16 ani! L-am trimis cu japca la liceu cu antrenor secund! Avea 9 clase. L-am dat afară din antrenament de 20 de ori când mai dădea în minge după ce fluieram!”.

ADVERTISEMENT

„Budi” însă nu i-a purtat pică lui Răchită și i-a dat dreptate: „L-am trimis din cantonament cu geanta: ‘Du-te acasă!’. Și acum, Budescu mi-a spus la 33 de ani: ‘Dacă aveam mintea de-acum atunci, ce te înjuram, ce-ți făceam, dar acuma mi-am dat seama că îmi voiai binele’”.

Protejat de antrenori și conducere, Răchită l-a găsit total schimbat pe Budescu după ce s-a întors la Ploiești: „Știți cum l-am găsit pe Budescu atunci când m-am întors a doua oară la Petrolul? Cu grăsime în mușchi! La orice antrenament fizic, pentru că era prințișorul și a avut antrenori de-ăștia care ziceau: domne, lasă-l pe Budescu să nu se antreneze, că joacă sâmbătă…”.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin, mesaj dur pentru antrenori: „Nu te duci la școală tu ca antrenor și habar n-ai cum se face tranziția de la juniori”

Andrei Vochin a fost neîndurător cu antrenorii de la toate nivelurile și îi consideră principalii vinovați pentru eșecurile fotbaliștilor de perspectivă: „Toate chestiile astea, în exterior, acolo unde se face treabă bună, se numește dezvoltarea jucătorului, tranziția de la echipa de juniori la seniori, astea sunt științe. 

Nu te duci la școală tu ca antrenor, vrei să iei licențele cum vrei, și habar n-ai cum se face tranziția unui jucător de la juniori la seniori. Habar nu ai care sunt lucrurile foarte importante pentru un jucător de 14-15 ani. 

Dacă te-ai duce la școală, ai vedea că de foarte multe ori componenta psiho-socială la vârste mici este mult mai importantă decât cea tehnico-tactică”.

FANATIK SUPERLIGA face show în fiecare luni, marți și vineri de la ora 10:30, LIVE pe site-ul FANATIK.RO. Emisiunea va putea fi urmărită în premieră pe toate mediile sociale de la ora 17:30.

Rapid player

ADVERTISEMENT