Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

El e „prințișorul” de la FCSB. Critici dure la adresa sa. „Du-te și ia BAC-ul!”

Octavian Popescu este într-o continuă scădere de formă. Horia Ivanovici şi invitaţii săi de la FANATIK SUPERLIGA au analizat cauzele căderii "prinţişorului" de la FCSB.
28.07.2023 | 12:14
El e printisorul de la FCSB Critici dure la adresa sa Dute si ia BACul
El e „prințișorul” de la FCSB. Critici dure la adresa sa. „Du-te și ia BAC-ul!”. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Octavian Popescu a fost în urmă cu doi-trei ani de zile “perla” lui Gigi Becali de la FCSB. Patronul visa să ia 50 de milioane de euro pe tânărul atacant, dar Tavi este într-o continuă scădere de formă.

El e „prințișorul” de la FCSB: “Să ia BAC-ul, pentru că fotbalul este şi matematică”

Horia Ivanovici şi invitaţii de la FANATIK SUPERLIGA au analizat cauzele căderii lui Octavian Popescu, cel care a avut o evoluţie ştearsă şi în primul său meci din acest sezon, cu CSKA Sofia, în Conference League.

ADVERTISEMENT

Valeriu Răchită susţine că Tavi Popescu a făcut o greşeală când nu s-a prezentat la Bacalaureat. Fostul fundaş al Stelei consideră că Tavi ar trebui să îşi facă un model din Florinel Coman, cel care s-a schimbat radical:

“Ce să se întâmple? Trebuia să îşi ia BAC-ul în urmă cu doi sau trei ani, ca să înţeleagă fotbalul. Nu mai ştiţi că era discuţia aia? Să ia BAC-ul, pentru că fotbalul este şi matematică.

ADVERTISEMENT

Să îşi folosească capul, să meargă la sala de forţă, să se ia după Florinel Coman. Să se uite la Florinel cum arată acum. Se cereau 50 de milioane de euro acu doi ani, acum zicea Gigi că nu mai ia nici 2 milioane”, a spus Valeriu Răchită.

Robert Niţă: “I se schimbă şi postul şi se mută ca un titirez”

Robert Niţă este de părere că Tavi Popescu nu poate să facă faţă presiunii, iar faptul că este mutat de pe o poziţie pe alta nu îl ajută deloc, astfel că îi va fi greu să stopeze această căderere:

ADVERTISEMENT

“Probabil că nu a putut să facă faţă presiunii. Nu ştiu dacă are legătură cu BAC-ul. E vorba de inteligenţă nativă. Câţi fotbalişti nu ştiau cât fac 2 x 3 şi pe teren erau geniali. 

El ia exemplele mai puţin bune, nu ştie nici când este pe o pantă descendentă a evoluţiilor, i se schimbă şi postul şi se mută ca un titirez. Nu are niciun trecut academic, care să îi dea un plus de motivaţie, de conştientizare”, a spus Niţă.

ADVERTISEMENT

Vochin: “Se întâmplă des la copii şi juniori, ca să nu se supere «prinţişorul»”

Andrei Vochin susţine că deseori la copii şi juniori “prinţişorii” sunt cocoloşiţi şi exact aşa s-a întâmplat cu Octavian Popescu la FCSB când avea evoluţii foarte bune la vârste fragede:

“Fotbalul este şi poezie, este şi uman. Probabil dacă ajungea la BAC, lua la partea umană. Dar, aveţi dreptate, mai sunt şi altele. Fizic, contează cum arăţi, să îţi îmbunătăţeşti cifrele, parametri. 

Când va realiza că trebuie să schimbe ceva la el, poezia din jocul lui se va schimba şi într-o teoremă foarte interesantă. Există riscul să se piardă orice fotbalist care decolează cu ajutorul altora şi nu este ajutat să aterizeze.

El are calităţi. Se întâmplă des la copii şi juniori, ca să nu se supere «prinţişorul», să nu vină părinţii şi să îl ia acasă, nu îl trimit la sală, nu face şcoală, nu dă BAC-ul”, a spus Andrei Vochin.

“Tavi mai are o problemă. Poziţia lui preferată este cea de atacant stânga, unde este Florinel Coman. Este imposibil să joace acolo. Este firav mental, dar eu zic că nu este chiar gata. Se poate schimba rapid”, Florin Gardoş

  • 20 de ani are Octavian Popescu
  • 3.800.000 de euro este cota de piaţă a atacantului

Ce se întâmplă cu Octavian Popescu la FCSB

ADVERTISEMENT