News

Cum l-a scos AUR pe Eugen Teodorovici din Parlament. Candidatul PSD pierde locul de senator în Tulcea

09.12.2020 | 20:50
Cum la scos AUR pe Eugen Teodorovici din Parlament Candidatul PSD pierde locul de senator in Tulcea
ADVERTISEMENT

Județul Tulcea va avea patru deputați și doi senatori, însă listele finale vor fi stabilite după redistribuirea voturilor.

Conform Dobrogealive, locuitorii din Tulcea au avut la dispoziție 204 de secții de votare.

PSD a obținut 31.577 de voturi, fiind urmat de PNL Cu 28.502 de voturi, USR PLUS 11.565 de voturi, Pro România 6.311 voturi și PMP 3.376 voturi.

ADVERTISEMENT

Eugen Teodorovici a pierdut locul din Parlament în dauna AUR

Marea surpriză, AUR, a obținut 13.029 de voturi, mai mult decât USR PLUS. Așadar, conform primelor date, PNL Tulcea va trimite în Parlament doi deputați: pe George Șișcu și Michael Gudu, conform președintelui PNL Tulcea, Ștefan Ilie.

Marea surpriză e la PSD Tulcea, care va avea un singur deputat, pe Mirela Furtună. Asta, pentru că Eugen Orlando Teodorovici, primul pe lista de la Senat, ratează intrarea în Parlament.

ADVERTISEMENT

USR PLUS va trimite, de asemenea, doi parlamentari, pe Eugen Terente (deputat) și Costel Vicol (senator). AUR va trimite un senator, pe postul „destinat” lui Orlando Teodorovici: pe Valentin Cioromelea.

Eugen Orlando Teodorovici (n. 12 august 1971, București, RS România) este un politician român, fost senator de Buzău (2012–2016) și Tulcea (din 2016) din partea Partidului Social Democrat (PSD). A fost ministru al fondurilor europene și apoi al finanțelor publice în Guvernul Victor Ponta. A fost ministru al finanțelor publice în Guvernul Viorica Dăncilă.

ADVERTISEMENT

MULȚUMESC❗ Mulțumesc tulcenilor și tuturor românilor pentru efortul de a ieși AZI la vot, într-o perioadă foarte grea, pentru #CURAJUL de a vă asuma această responsabilitate civică în condițiile în care actualul guvern a dovedit incompetență și lipsă de respect la adresa tuturor acelora pe care ar fi trebuit să-i reprezinte❗

Sper ca rezultatul final al votului de azi să redea ȘANSA atât de necesară României și nouă, tuturor, speranța și siguranța unui trai mai bun în țara noastră❗ Contez pe sprijinul fiecăruia dintre cetățenii acestei țări în apărarea principiilor unui stat democratic și european❗ Bunul Dumnezeu să ajute România și poporul român‼️ #insistpentruRomania #insistpentruTulcea”, scria Orlando Teodorovici pe Facebook în ziua alegerilor parlamentare, 6 decembrie 2020.

ADVERTISEMENT