Sport

Cum l-au ratat FCSB şi U Craiova pe Radu Drăguşin! Câţi bani a dat Juventus pe transfer

04.12.2020 | 12:01
Cum lau ratat FCSB si U Craiova pe Radu Dragusin Cati bani a dat Juventus pe transfer
ADVERTISEMENT

Unul dintre oficialii lui FCSB îl ironiza pe Radu Drăgușin și nu înțelegea cum a putut să ajungă la Juventus. Craiova l-a vrut pe jucătorul român, însă nu a fost dispusă să achite banii ceruți pentru el. Juventus l-a transferat pentru 260 de mii de euro. 

Radu Drăgușin, apărătorul de 18 ani care a debutat la campioana Italiei în jocul cu Dinamo Kiev (3-0), a fost luat în derâdere de un oficial al echipei lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Craiova a dorit să-l transfere, însă a oferit în schimbul său numai 50.000 de euro. FANATIK îți prezintă cum s-a descurcat Radu Drăgușin la primul său joc pentru campioana Italiei.

260 de mii de euro a achitat Juventus în schimbul său

Radu Drăgușin este unul dintre fotbaliștii de la care suporterii naționalei au mari așteptări. În vârstă de numai 18 ani, apărătorul din România este o prezență constantă la formația de seniori a campioanei Italiei și a debutat pentru Juventus în jocul cu echipa lui Mircea Lucescu din Liga Campionilor. Fotbalistul român a fost luat în derâdere de un oficial al echipei lui Gigi Becali exact când a ajuns la campioana Italiei.

ADVERTISEMENT

Florin Manea, agentul lui Radu Drăgușin a povestit câteva întâmplări care au legătură cu cariera apărătorului echipei italiene. Chiar înainte de a ajunge la Juventus Torino, jucătorul român a fost remarcat de cei de la Craiova. Pe atunci avea 16 ani, se afla la Regal București și și impresionase, însă Craiova a oferit doar 50.000 de euro pentru a-l aduce.

Suma nu a fost pe placul celor de la Regal București, iar Florin Manea a zis că l-a adus în probe la echipa din Italia. Juventus a fost impresionată și i-a spus că va achita suma pe care Regal o cere în schimbul jucătorului (260.000 de euro).

ADVERTISEMENT

Drăgușin nu a ajuns nici la FCSB și nici la Craiova

Manea a spus și că fotbalistul român a fost luat în derâdere de un oficial al echipei lui Gigi Becali, care era de părere că Drăgușin nu poate ajunge un apărător de valoare:

”Îl debutează Juventus în Champions League şi el nu are cinci meciuri la naţionala de tineret! Nu cred că suntem fricoşi, ci sunt mulţi care nu se pricep. Când l-am dus în Italia, era un scouter de la FCSB, nu dau nume. Îmi zicea: ‘domne’, ce o fi văzut Juventus la Drăguşin ăsta? Că eu am trei mai buni ca el!’. L-am sunat acum şi i-am zis: ‘dă-mi-i mie să îi semnez pe ăia trei! Unde sunt, daca sunt mai buni ca ăsta?’. ‘Domne, cred că m-am înşelat’. La un jucător trebuie să vezi potenţialul, nu doar ce poate în prezent. Craiova nu a vrut să dea 50.000 de euro pe el, FCSB-ul la fel, vorbeau să dea câteva zeci de mii. Şi a venit Juventus şi a dat 260.000 de euro”, a spus Florin Manea, potrivit Sport.ro.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care nici măcar una dintre echipele din România nu l-au cumpărat, Radu Drăgușin a fost apreciat în fotbalul din Italia. Florin Manea spune că Drăgușin a fost observat și de formații ca PSG, Chelsea și Tottenham: ”L-au vrut multe echipe, printre care PSG, Tottenham şi Chelsea. Eu am fost sunat de către părinţii lui, mi-au zis că au un copil foarte bun. Dar îţi dai seama de câte ori auzisem treaba asta… S-a dus fratele meu, Costin, să îl vadă la meciurile de juniori, pentru că eu eram în Anglia. M-a sunat frate-miu şi mi-a zis: ‘Florine, e top!’. I-am sunat pe cei de la Juventus, cu care eram prieten de foarte mult timp, şi a doua zi am avut invitaţia să vină la probe, în decembrie 2017. La o oră după ce a terminat proba de joc, m-au sunat şi au zis să nu îl mai trimit nicăieri, că îl iau ei”, a adăugat Florin Manea.

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – UTA Arad: 11,00 este cota pentru „2 solist și sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT