Life

Cum mâncăm, de fapt, corect peştele. Ce să faci cu oasele și ce este interzis la masă, indiferent de invitați

Regulile de etichetă pe care trebuie să le știi înainte de a mânca pește în spații publice. Ce nu trebuie să faci sub nicio formă.
27.04.2024 | 15:42
Cum mancam de fapt corect pestele Ce sa faci cu oasele si ce este interzis la masa indiferent de invitati
Cum se mănâncă peștele corect în public. Sursa foto: captură Youtube
ADVERTISEMENT

Peștele este unul dintre cele mai delicioase alimente pe care specialiștii în nutriție îl recomandă din ce în ce mai des. Multă lume în evită din cauza oaselor. Pe lângă faptul că acestea sunt incomode, nu mulți știu ce să facă cu ele după ce le-au îndepărtat.

Ce trebuie să știi înainte de a mânca pește în public

Peștele poate da bătăi de cap multor persoane. Se întâmplă, adesea, ca atunci când mergi la restaurant, să vrei să te bucuri de un pește bine preparat. Însă, pofta îți dispare instant dacă îți amintești că are oase și că nu este chiar atât de ușor de consumat.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește mâncatul de pește în public, există anumite reguli de etichetă pe care ar trebui să le știe oricine. Odată însușite, mâncatul peștelui nu ar mai trebui să fie o problemă.

Codul bunelor maniere vorbește și el despre mâncatul corect al peștelui. Consumul său presupune o altă etichetă, total diferită de ce a consumului cărnii de pui, vită sau porc.

ADVERTISEMENT

În primul rând, orice restaurant care servește pește, trebuie să îți pună la îndemână anumite tacâmuri. Peștele are nevoie de tacâmuri speciale pentru a putea fi consumat fără nicio problemă.

Cum se mănâncă peștele corect, în public

Dacă nu știi exact cum ar trebui să arate aceste tacâmuri, atunci îți oferim câteva detalii care te vor ajuta să le identifici. Tacâmurile pentru pește sunt alcătuite dintr-un cuțit plat și subțire și o furculiță mică.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul cuțitului vei secționa peștele, însă, doar în porții pe care le consumi imediat. Același cuțit poate fi folosit și pentru dezosare. De asemenea, ori de câte ori simți că ai nevoie de ajutor, te poți folosi de cuțit.

În cazul în care peștele îți este servit integral la masă, trebuie să știi că, în primul rând, vei tăia capul, coada și aripioarele. Pentru a nu te incomoda pe tot parcursul servirii, aceste părți ale peștelui trebuie mutate pe o farfurie special destinată resturilor.

ADVERTISEMENT

Următorul pas în servirea peșteluri este dezosarea sa. Vei începe mereu cu șira spinării. O vei extrage și o vei pune, la fel, pe farfuria pentru resturi. Apoi, cu ajutorul cuțitului și al furculiței vei mânca peștele.

Atunci când vrei să tai carnea peștelui, trebuie să știi că se folosește exclusiv furculița. În cazul în care se întâmplă să ai oase în gură după ce îl mînânci, nu trebuie să te panichezi. Le poți îndepărta fie cu două degete, fie le poți pune pe furculița pe care o ții lângă buze. Apoi, oasele se pun pe farfuria pentru resturi.

În cazul în care alegi să consumi pește la conservă, trebuie să știi că lucrurile sunt mai simple. În acest caz, ai nevoie de furculița specială pe care o vei ține în mâna dreaptă și de o bucată de pâine pe care o vei avea mereu în mâna stângă.

ADVERTISEMENT
Tags: