Life

Cum poate Romanița Iovan să salveze sute de vieți în caz de cutremur: “Nu cred că dețin mulți așa ceva”

Romanița Iovan a dezvăluit cum ar putea salva numeroase vieți în cazul unui cutremur. Creatoarea de modă este pregătită în acest sens.
13.02.2023 | 08:04
Cum poate Romanita Iovan sa salveze sute de vieti in caz de cutremur Nu cred ca detin multi asa ceva
Romanița Iovan are posibilitatea de a salva multe vieți, în caz de cutremur. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În cazul în care ar avea loc un cutremur mare, Romanița Iovan are posibilitatea de a salva mai multe vieți. Clădirea pe care o deține designerul vestimentar este construită astfel încât să reziste unui seism.

Romanița Iovan ar putea salva multe vieți în caz de cutremur. Cum e posibil acest lucru

Creatoarea de modă locuiește într-o vilă cu o o structură de rezistență mare la cutremur, dar care poate servi și ca buncăr antiatomic, precum și clădirea de birouri care îi aparține, ridicată cu mai bine de 20 de ani în urmă.

ADVERTISEMENT

Romanița Iovan închiriază clădirea de birouri pe care o deține și mereu găsește chiriași. Blocul are o astfel de structură deoarece a fost obligatoriu prin lege, astfel că, în caz de pericol, vedeta poate adăposti în clădire mulți oameni.

Astfel, în cazul unui cutremur, oamenii s-ar putea adăposti în clădirea deținută de creatoarea de modă. Aceasta are și colaborări cu diverse firme, astfel că securitatea este maximă, după cum a explicat.

ADVERTISEMENT

“Am un imobil de birouri, eu mă ocup de el, îmi găsesc chiriași când pleacă alții. Plus că mă ocup și de partea de administrativ. Tot timpul trebuie să fiu acolo. Avem adăpost, un buncăr antiatomic.

Acum 20 de ani, când am făcut blocul, ne-a obligat să avem. Nu cred că dețin mulți așa ceva. Sunt puține clădiri în București dotate cu asta. Așa am și acasă. Doar să mă prindă aici, să nu fiu pe străzi sau în altă pare.

ADVERTISEMENT

Legea prevede ca în caz de pericol să iei toți oamenii de pe stradă, să-i adăpostești. Așa voi face, dacă nu-s plecată. Am totodată colaboratori cu firme pe toate sistemele, de control – acces, de detecție incendiu, de pază, de curățenie, de îngrijit ferestre”, a declarat designerul vestimentar pentru impact.ro.

Romanița Iovan este foarte ocupată, la 58 de ani

Îndrăgita creatoare de modă are un program încărcat, iar la 58 de ani se ocupă de afacerea ei, precum și de alte proiecte. Fiul ei, Albert, a devenit pilot de raliuri, iar creatoarea de modă îl susține în tot ceea ce face.

ADVERTISEMENT

De altfel, Romanița Iovan este invitată la diverse evenimente, însă nu are foarte mult timp liber, mai ales că trebuie să lucreze pentru clientele sale. În același timp, vedeta se ocupă și de treburile casnice.

“Am împlinit 31 de ani de activitate, sunt invitată la multe evenimente și le-am zis că nu mai am disponibilitatea necesară, am programul foarte încărcat și prefer să lucrez pentru clientele mele.

Simt nevoia unei prezentări, dar în ultimul timp m-am concentrat mult pe Albert. Și concediile le-am făcut în funcție de programul lui Albert.”, a mai explicat ea pentru sursa menționată.

ADVERTISEMENT
Tags: