News

Cum pot trece prin Ungaria românii care vor să vină sau să plece din România. Harta completă a traseelor

23.05.2020 | 17:25
Cum pot trece prin Ungaria romanii care vor sa vina sau sa plece din Romania Harta completa a traseelor
ADVERTISEMENT

La solicitarea autorităților din România, guvernul de la Budapesta a stabilit traseele prin care românii pot tranzita Ungaria, dacă vor să plece sau să vină în țară.

Cum pot trece prin Ungaria românii care vor să vină sau să plece din România

Astfel, toți românii care traversează Ungaria în această perioadă primesc la graniță o hartă cu traseele stabilite de autorități pentru a nu se abate de la drum, chiar dacă se întorc în țară sau pleacă.

ADVERTISEMENT

Măsurile au fost implementate la solicitarea autorităților din România, pentru tranzitarea fluidă a Ungariei și pentru reducerea timpilor de așteptare la frontiera româno-maghiară.

Ungaria români venire plecare 1
Așa arată harta cu traseele pentru tranzitarea Ungariei

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a avut o întâlnire cu omologul său maghiar la începutul săptămânii și a anunțat că deschiderea a încă cinci puncte de frontieră prin care cetățenii români pot trece.

ADVERTISEMENT

Timpul de așteptare la graniță a ajuns și la 6 ore

Problemele pentru românii care revin în țară au fost foarte mari în ultima săptămână, deoarece timpul de așteptare la granița cu Ungaria a ajuns la peste 6 ore.

Conform Poliţiei de Frontieră, luni, prin punctele de intrare de la nivelul întregii țări au tranzitat circa 39.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 21.700 mijloace de transport (din care 14.500 automarfare).

ADVERTISEMENT

Au intrat în țară aproximativ 22.000 persoane cu 11.600 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 17.000 persoane cu 10.100 mijloace de transport.

În acest interval, pe la frontiera cu Ungaria au trecut circa 26.000 de persoane şi 14.200 de mijloace de transport (8.800 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 16.500 de persoane cu 7.800 mijloace de transport.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii de frontieră se plâng de faptul că sunt înjuraţi de oameni şi că aceştia nu vor să înţeleagă că trebuie să urmeze procedurile instituite pentru combatarea epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT