Life

Cum poți ajunge în Thassos, zonă a Greciei iubită de milioane de români. Insula nu are aeroport

Cu ce poți merge până în Thassos, insula din Grecia îndrăgită de milioane de turiști români. Regiunea nu dispune de aeroport.
23.06.2023 | 10:00
Cum poti ajunge in Thassos zona a Greciei iubita de milioane de romani Insula nu are aeroport
Cu ce poți merge până în Thassos, insula din Grecia îndrăgită de milioane de turiști români. Regiunea nu dispune de aeroport. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum poți ajunge în Thassos, zonă a Greciei iubită de milioane de români. Insula nu are aeroport. Locul îi atrage pe oameni datorită apei în culori amețitoare de verde și albastru, dar și mulțumită plajelor cu nisip fin și ospitalității localnicilor.

Cel mai apropiat aeroport de Thassos

Cu ce poți merge până în Thassos, insula din Grecia îndrăgită de milioane de turiști români. Regiunea nu dispune de aeroport, dar chiar și așa este una dintre destinațiile cele mai căutate de oameni. Are peisaje spectaculoase.

ADVERTISEMENT

Avioanele aterizează pe Aeroportul Internațional din Kavala, România având zboruri directe care durează circa 6 ore și jumătate, cu escală la Atena. Din orașul – port, situat în partea de nord-est a țării, în regiunea Macedonia, turiștii sunt nevoiți să ia un taxi până la Keramoti.

De aici deplasarea se face până în Limenas și ulterior se merge în insula atât de iubită de oameni. Există două porturi diferite din care pleacă feriboturile spre Thassos, și anume Keramoti și Kavala, ambele orașe fiind perfecte de vizitat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cei care vor să ajungă în insula grecească pot alege trenul care pleacă din Atena spre Drama. În plus, turiștii pot alege acest mijloc de transport și din Salonic, călătoria fiind mai scumpă decât cu autobuzul care frecventează aceeași rută.

Prețuri autocar spre insula Thassos

Prețurile pentru o călătorie cu autocarul spre insula Thassos, cu plecare din București, pornesc de la 70 de euro de persoană. Costul este pentru un adult și este valabil atât pentru dus, cât și pentru întoarcerea în țară.

ADVERTISEMENT

Mare atenție că acest cost nu include taxa de traversare cu ferryboat-ul pe ruta Keramoti – Thassos – Keramoti. Pentru aceasta turiștii mai trebuie să achite 20 euro de persoană, în timp ce copiii până în 6 ani beneficiază de gratuitate.

Plecările au loc în fiecare seară de miercuri, românii trebuind să fie la Academia Militară cu 30 de minute înainte de îmbarcare. Autocarul spre Thassos pleacă din parcarea Universității de Apărare Carol I. Sosirea în Grecia va fi a doua zi dimineața.

ADVERTISEMENT

Traseu spre insula Thassos cu mașina personală

Traseul spre insula Thassos se face și cu mașina personală, distanţa între București și insula grecească fiind de aproximativ 600 de kilometri. Românii au la dispoziție mai multe rute principale, timpul până la destinație variind între 10 și 14 ore.

Cea mai scurtă variantă luată în calcul pentru a ajunge în insula atât de îndrăgită de turiști este pe ruta Bucureşti – Ruse – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Haskovo – Zlatograd – Xanthi – Keramoti. Din orașul – port se ia ferryboat-ul spre Thassos.

Un alt traseu spre insula Thassos este pe centura Sofiei, doar că de această dată este vorba de aproximativ 785 kilometri. Cei care pleacă din București cu autoturismul propriu trec prin Russe, Byala, Pleven, Sofia (centura), Blagoevgrad, Sandanski, Kulata, Sidirokastro, Serrai și Keramoti.

Portul este unul dintre cele mai folosite de majoritatea turiştilor, indiferent că este vorba de cei din România sau din alte colțuri ale lumii. Și de această dată ferryboat-ul îi duce pe călători direct pe insula care trebuie decoperită măcar o dată-n viață.

ADVERTISEMENT