Life

Cum poți aranja masa de Crăciun pentru cei dragi. Trucurile cu care vei surprinde pe toată lumea

Cum poți să aranjezi masa de Crăciun pentru cei dragi. Trucuri cu care să-i surprinzi pe invitați. Ce nu trebuie să lipsească.
25.12.2023 | 11:18
Cum poti aranja masa de Craciun pentru cei dragi Trucurile cu care vei surprinde pe toata lumea
Trucuri pentru a aranja masa de Crăciun. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Află cum poți să aranjezi masa de Crăciun pentru a-i surprinde pe cei dragi. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de câteva trucuri foarte utile și de un decor festiv, specific acestei sărbători.

Cum poți aranja masa de Crăciun pentru cei dragi. Trucuri utile

Crăciunul este o sărbătoare în care oamenii au ocazia să se bucure de momente de neuitat alături de cei apropiați. Cei dragi se strâng la masa de sărbătoare, care este plină cu preparate tradiționale.

ADVERTISEMENT

Sarmalele, friptura de porc, salata Boeuf și cozonacii sunt preparatele care nu lipsesc de la masa de Crăciun. Chiar dacă te-ai ocupat foarte bine de felurile de mâncare, află cum poți aranja cât mai frumos masa de sărbătoare.

Dacă vrei să aranjezi masa de Crăciun cât mai bine, pentru ca cei dragi să fie încântați, poți urma câteva trucuri. Primul lucru de care să ții cont este paleta de culori festivă.

ADVERTISEMENT

Astfel, poți alege culori precum verde, roșu, auriu și argintiu pentru șervețele, farfurii și decorațiunile de la masă. Poți ține cont de aceeași paletă de culori și atunci când alegi fața de masă.

Poți opta pentru un model festiv și pentru fața de masă, cum ar fi cel cu steluțe sau motive de iarnă. Farfuriile și tacâmurile pe care le pui trebuie să fie de calitate, din moment ce este o ocazie specială să le folosești. Pentru ca masa să aibă un aspect mai bogat, poți să adaugi și alte lucruri, cum ar fi farfurii de pâine sau de desert.

ADVERTISEMENT

De asemenea, paharele și cupele pentru tine și pentru cei dragi trebuie să fie potrivite pentru băuturile pe care le veți consuma. Ai grijă să ai pahare pentru șampanie sau vin. Marginile pot fi decorate și ele cu ornamente de Crăciun.

Dacă vrei ca invitații să știe ce feluri de mâncare vei servi la masa de Crăciun, poți plasa și un meniu, chiar dacă nu ești la restaurant. Meniul poate fi realizat în același stil ca restul decorațiunilor.

ADVERTISEMENT

Ce decorațiuni să pui la masa de Crăciun

În centrul mesei poți plasa lumânări decorative, un aranjament floral sau alte decorațiuni specifice acestei sărbători. Șervețelele pot fi îndoite într-un mod creativ sau poți utiliza inele speciale, notează spynews.ro.

Lumânările festive pot fi plasate pe suporturi elegante, alături de alte decorațiuni tematice, precum steluțe, globuri sau crenguțe de brad. O idee este să folosești și figurine cu Moș Crăciun.

ADVERTISEMENT