News

Cum poți avea mai multă memorie RAM pe telefonul tău Samsung. Funcția introdusă de producător pentru tot mai multe smartphone-uri

O nouă funcție, denumită RAM Plus, te ajută să ai mai multă memorie pentru telefonul tău Samsung.
04.10.2021 | 15:52
Cum poti avea mai multa memorie RAM pe telefonul tau Samsung Functia introdusa de producator pentru tot mai multe smartphoneuri
Cum poți avea mai multă memorie RAM pe telefonul tău Samsung. Funcția introdusă de producător pentru tot mai multe smartphone-uri. Sursa foto: pixabay.com.
ADVERTISEMENT

Nevoia de mai multă memorie RAM pentru un dispozitiv apare mai devreme sau mai târziu.

De-a lungul timpului, posesorii de PC-uri s-au confruntat cu această problemă. E atât de cunoscută și de populară, încât au apărut chiar și glume pe seama sa, în forma site-urilor care te ajută să ”descarci mai mult RAM.”

Sigur, nu poți descărca mai mult RAM pentru calculator sau pentru telefon, dar noile funcții ale acestora te ajută să beneficiezi de mai mult decât îți oferă PC-ul sau smartphone-ul în mod standard.

ADVERTISEMENT

Samsung A52s 5G a venit cu o noutate pentru telefoanele mobile, o funcție relativ ascunsă, disponibilă într-unul din meniurile de setări.

După un update de sistem, acesta oferă funcția RAM Plus, prin care poți obține mai multă memorie RAM, prin intermediul unui rehash al funcției de paginare a memorie, existentă deja în Android.

ADVERTISEMENT

Principiul de funcționare al acestei memorii extra este destul de simplu, în esență. O mică parte din spațiul de stocare al telefonului este transformată, la nevoie, în memorie RAM.

Poți beneficia de 4 GB extra de memorie RAM astfel, iar numărul este unul standard, nu poți obține mai multă memorie.

ADVERTISEMENT

Inițial, funcția a fost disponibilă pe A52s 5G, astfel că bănuielile au gravitat în jurul ideii că va fi oferită doar pentru telefoane ieftine sau de buget.

Se pare că nu este cazul, având în vedere că tocmai ce a fost descoperită această funcție și pe Galaxy Z Fold 3, datorită unui nou update.

ADVERTISEMENT

Pentru că vorbim despre un telefon de top al companiei, e foarte posibil ca RAM Plus să fie introdus, treptat, pe smartphone-uri pentru toate bugetele.

Cel mai probabil, RAM Plus va fi disponibil, în următoarele săptămâni sau luni, pe o gamă largă de telefoane ale producătorului sud-coreean.

În mod interesant, update-ul major One UI 4.0 beta, pentru S21, nu are această funcție. Așadar, e foarte posibil să fie oferită în cadrul unui update separat, așa cum s-a întâmplat deja.

Cum folosești funcția RAM Plus de pe Samsung

Pentru a beneficia de mai multă memorie RAM pentru smartphone, trebuie să te asiguri că telefonul tău Samsung este la zi cu update-urile.

Din păcate, pentru că funcția este atât de puțin prezentă și pentru că nu este foarte vizibilă, nici nu se știe când o va primi un telefon.

Singurul moment în care vei afla dacă primești această funcție este atunci când faci un nou update de sistem, care vine însoțit și de un mic sumar al noutăților primite.

Dacă ai primit această funcție într-un update, poți naviga în meniu pentru a o folosi.

Trebuie să accesezi meniul de setări al telefonului, iar aici vei găsi meniul de ”Baterie și întreținere dispozitiv.”

Accesând acest meniu, va trebui să apeși pe opțiunea ”Memorie”, iar dacă telefonul tău a primit update-ul RAM Plus, această funcție va apărea cu o rubrică în detaliile memoriei telefonului tău.

Ce nu ți se spune în ceea ce privește această nouă funcție pentru telefoane este că, în mare, este mai degrabă inutilă și introdusă doar ”ca să dea bine.”

Sistemul de operare Android are deja un sistem de management al memoriei RAM foarte bun, care se asigură că telefonul are întotdeauna memorie pentru a rula aplicații. Sistemul de pe Samsung, de exemplu, este chiar mai agresiv și face mai mult loc liber pentru aplicațiile care au nevoie de RAM.

Astfel, mai ales dacă ai un telefon cu cel puțin 4 GB de RAM (iar multe dintre cele mai populare au 6, 8, unele chiar 12 GB), adaosul rezultat prin RAM Plus va fi mai degrabă inutil și aproape niciodată folosit de către telefon.

ADVERTISEMENT
Tags: